Zimní golf: ANO I NE

Zimní golf: ANO I NE

MINIMÁLNĚ KAŽDÝ DRUHÝ GOLFISTA nechává přes zimu své hole spát. Z té druhé půlky se rekrutují nejen hráči, kteří navštěvují vyhřáté indoory, ale i ti, co chodí hrát ven. Samozřejmě pokud jsou hřiště otevřená. Přívětivé zimy posledních let tomu nahrávají, sezon


63_67_GD1215_0116_ZIMNI-GOLF-RTG-1MINIMÁLNĚ KAŽDÝ DRUHÝ GOLFISTA nechává přes zimu své hole spát. Z té druhé půlky se rekrutují nejen hráči, kteří navštěvují vyhřáté indoory, ale i ti, co chodí hrát ven. Samozřejmě pokud jsou hřiště otevřená. Přívětivé zimy posledních let tomu nahrávají, sezona může trvat prakticky celý rok. Má to ovšem své háčky a omezení. Proč někde hřiště na zimu bez milosti zavřou a jinde ne? Jak velký je zájem hráčů? A je vůbec zimní golf pro areál ekonomicky smysluplný?
Hrstka entuziastů, kteří by hráli za jakýchkoli podmínek, se najde vždy a všude
Klíčovým faktorem, od kterého se prosincový až březnový golf v Česku odvíjí, je samozřejmě počasí. A také nadmořská výška hřiště, která s klimatickými podmínkami souvisí. Pro zimu jsou prakticky vyloučena všechna hřiště nad 650 metrů, což je tzv. sněžná čára. Chlad a delší trvání sněhové pokrývky proto brání hře na Cínovci, Čertově břemeni, Kořenci, v Harrachově, Mariánských Lázních atd. Zima bývá tvrdší i na Mnichu, v Kynžvartu, Karlových Varech, Mladých Bukách a vůbec na všech hřištích, která leží v podhůří, v lese a jiných chladnějších enklávách.
Služba klubovým hráčům – to je hlavní důvod, proč otevírá většina z těch hřišť, kterým to klima dovolí
Druhým předpokladem pro hru v zimě je zájem hráčů. Hrstka entuziastů, kteří by hráli za jakýchkoli podmínek, se najde vždy a všude, ale otevřít hřiště má smysl pro víc než jeden či dva flighty. Proto se obvykle zavírají ty areály, které jsou mimo větší aglomerace a kde není ani početná klubová základna. O tom ještě bude řeč. – ANDREJ HALADA
GD12-15-cover-web-fakeCelý článek najdete v prosincovém vydání magazínu Golf Digest C&S. Aby vám nic neuniklo, můžete si magazín předplatit jako klasickou nebo e-verzi, případně si předplatné objednat i přes bránu SMS. Více se o předplatném dozvíte ZDE Prosincové číslo magazínu Golf Digest C&S vyšlo ve čtvrtek 3. prosince 2015.