TIGER WOODS je jen jeden, ale jeho 40. narozeniny provází 40 PŘÍBĚHŮ

TIGER WOODS je jen jeden, ale jeho 40. narozeniny provází 40 PŘÍBĚHŮ

Eldrick Tont „Tiger“ Woods se narodil v úterý 30. prosince 1975 v Kalifornii. Za svou golfovou kariéru získal 14 titulů major, 79 vítězství na PGA Tour, 40 titulů na European Tour, celkově má na svém kontě 106 profesionálních výher, na účet si dokázal přihrát přes miliardu


profimedia-0256494991Eldrick Tont „Tiger“ Woods se narodil v úterý 30. prosince 1975 v Kalifornii. Za svou golfovou kariéru získal 14 titulů major, 79 vítězství na PGA Tour, 40 titulů na European Tour, celkově má na svém kontě 106 profesionálních výher, na účet si dokázal přihrát přes miliardu dolarů, stal se celosvětovou celebritou a navždy změnil golf a světový sport. Jakých je ale 40 perliček z jeho života?
1. ZROD CELEBRITY Světu byl představen ve svých dvou letech, když 6. října 1978 vystoupil v show Mika Douglase a předvedl své golfové dovednosti. K soutěži v puttování ho tenkrát vyzval sám Bob Hope. Woods třikrát minul než dokázal míček dostat do jamky, ale už tenkrát prohlásil, že green nebyl rovný a měl mnoho nepředvídatelných zlomů. V pěti letech, v show „To je neuvěřitelné!“ prohlásil: „Až mi bude dvacet, porazím Jacka Nicklause a Toma Watsona.“. Takový byl Woods jako malý kluk.
2. ROLE RODIČŮ Není žádným tajemstvím, že velkou roli v životě Woodse hrál jeho otec Earl. Přezdívku Tiger dostal podle jihovietnamského vojáka Vuong Phonga, se kterým sloužil v jednotce zelených baretů ve Vietnamu. Již v roce 1996 ho sám Earl nazval mesiášem světového sportu, a už tenkrát se nemýlil. Sám Earl Woods začal s golfem až ve věku 42 let, ale i poté se dokázal propracovat na handicap 1. Právě Earl také nejvíce Tigera inspiroval tím, když ve své garáži trénoval golfový švih. Mladý Woods vzal hůl do ruky poprvé a odpálil první míček ještě před prvními narozeninami. Velkou roli v jeho životě hrála i thajská matka Kultida, která ho provázela na všech juniorských turnajích, procházela s ním všechna hřiště a trpělivě zapisovala jeho výsledky. Byla i jeho prvním caddiem.
3. VŠECHNA TA VÍTĚZSTVÍ Woods je se 79 tituly na druhém místě v celkové počtu vítězství na PGA Tour a jistě se pokusí rekord, který drží Sam Snead (82) ještě minimálně vyrovnat. Má o šest vítězství více než Jack Nicklaus, o 15 než Ben Hogan a 17 než Arnold Palmer. V letech 2006 a 2007 vyhrál sedm turnajů v řadě a více dosáhl jen Byron Nelson, který jich vyhrál 11 (1945). Šest turnajů v řade vyhrál také v letech 1999 až 2000, pět v letech 2007 až 2008. Pětkrát v jednom roce dokázal vyhrát v dalších 10 sezonách. Vyhrál 14 turnajů major a čtyři mu chybí na vyrovnání rekordu Jacka Nicklause, který dokázal titul získat v osmnácti případech. Podle některých odborníků by se však do kariéry měly počítat i vítězství na amatérských majorech, kde Woods vyhrál tři a Nicklaus pouze dva tituly na US Amateur.
4. PŘEDBĚHL SVOU DOBU Zatímco jeho vrstevníci chodili do školy, Tiger už hrál PGA Tour. V 16 letech se poprvé objevil na turnaji Nissan Los Angeles Open a na prvních dvou jamkách zahrál birdie. Na PGA Tour se objevil celkem sedmkrát ještě před nástupem na studia na univerzitě ve Stanfordu v roce 1994. Ani v jednom případě však nedokázal projít cutem a poprvé se dočkal až v roce 1995 na Masters, rok předtím, než přešel mezi profesionály. A jak třeba vypadal jeho průměrný týden v roce 1993, jen pár měsíců předtím, než složil maturitní zkoušky na střední škole Western High v Anaheimu? PONDĚLÍ: hrál cvičné kolo v Miami s hvězdami NFL Johnem Elwayem, Bernie Kosarem, Danem Marinem, Markem Rypienem a Philem Simmsem. ÚTERÝ: hrál cvičné kolo s profesionálem Bradam Faxonem, Billym Andradem a Dudley Hartem. STŘEDA: hrál pro-am turnaje Honda Classic ve flightu s Johnem Dalym. Na drivingu se objevil vedle tehdejší světové jedničky Nicka Falda. ČTVRTEK – PÁTEK: hrál první dvě kola turnaje PGA Tour Honda Classic, zahrál šest ran nad par (150 ran).
5. TRVALÁ PODPORA Již dlouho dopředu byl v hledáčku společnosti Nike, se kterou svou první smlouvu podepsal v roce 1996, ihned poté, co se stal profesionálem. Údajně zněla na 40 milionů dolarů na dobu pěti let. Trojnásobek částky, kterou měl v té době podepsánu Greg Norman s konkurentem Reebock. Druhá smlouva už byla na částku přes 100 milionů dolarů, a opět na období pěti let. Hodnoty v letech 2006 až 2013 nejsou známy. Jediné, co jeho agent Mark Steinberg prozradil, bylo podepsání dohody o podpoře značky až do konce jeho profesionální kariéry. V době, kdy byla podepsána první smlouva s Woodsem, Nike nemělo v nabídce žádné golfové vybavení. V dnešní době je odhad tržeb této značky přes 700 milionů dolarů ročně. Nike nebylo jediným Woodsovým sponzorem, mezi další značky patřily Titleist, Buick, Electronic Arts, Gilette, American Express, Accenture nebo Gatorade.
6. ABNORMÁLNÍ ZISKY V roce 2015 odhadl magazín Golf Digest hodnotu Woodsových zisků na 1,37 miliardy dolarů. Jen mezi lety 2006 a 2009 to činilo 360 milionů. Podle magazínu Forbes byl Woods v letošním roce devátým sportovcem světa s celkovými příjmy 50,6 milionu dolarů. Jen o rok dříve to bylo šesté místo a příjmy 61,2 milionu. Nejlépe placeným sportovcem světa byl nepřetržitě mezi lety 2001 a 2011. Své první peníze si golfem vydělal v roce 1996 na turnaji Greater Milwaukee Open, kdy zahrál 7 ran pod par a skončil na 60. děleném místě. Jeho odměna tehdy byla 2544 dolarů. Jeho čisté jmění je odhadováno na 700 milionů dolarů i poté, co musel v rámci rozvodového řízení s Elin Nordegren zaplatit přibližně 100 milionů v rámci jejich finančního vyrovnání.
7. VZPOMÍNKA NA DALYHO Ještě v roce 1989, kdy se tehdy Woods a John Daly potkali na turnaji Insurance Youth Golf Classic v Arkansasu Daly prohlásil: „Přeci se nenechám porazit nějakým 13letým výrostkem,“. Daly byl tehdy o devět let starším a 50 kilo těžším hráčem. I poté, co Woods vedl o dvě rány, dokázal Daly zahrát tři birdie na posledních třech jamkách, celkově o jednu ránu zvítězit. O šestnáct let později už Woods nezaváhal a porazil Dalyho ve druhém kole play-off turnaje WGC-American Express Championship v San Francisku, kdy Big John neproměnil putt ze tří stop.
8. POD 50 VE TŘECH LETECH Už ve třech letech dokázal zahrát 48 ran na devítijamkovém hřišti v Cypress v Kalifornii. Velkému Jacku Nicklausovi se nepodařilo pokořit padesátku až do jeho devíti let. Earl Woods později v roce 1991 pro Sports Illustrated přiznal, že Tiger hrál z červených odpališť a v ten den mu hřiště velmi pomáhalo. Nicméně, velmi působivé.
9. KARIÉRNÍ GRAND SLAM Woods je dodnes jediným golfistou moderní doby, který dokázal vyhrát všechny čtyři majory v řadě. V roce 2000 vyhrál US Open, The Open, US PGA Championship a v roce 2001 The Masters. Získal tak svůj Tiger Slam. O svůj grand slam, kdy mohl získat všechny majory v jediné sezoně, ho připravil silný vítr a déšť na The Open v roce 2002. Tehdy dokonce ve třetím kole zahrál v Muirfieldu 81 ran, před rokem 2015 své vůbec nejhorší a jediné kolo nad 80 kolo kariéry. I když v posledním kole zahrál 65, stejně na tehdy vítězného Ernie Else ztratil šest ran. Svůj kariérní slam získal jako doposud nejmladší hráč ve věku 24 let. Společně s Jackem Nicklausem jsou také jediní hráči, kteří každý z majorů vyhráli nejméně třikrát.
10. VOLBA UNIVERZITY Ani volba vysokoškolského studia nebyla jednoduchá. V nabídce byly univerzity UNLV a Arizoba State. O jeho angažmá usilovaly také USC, UCLA, Oklahoma State, Florida, Georgia Tech, Wake Forest, North Carolina nebo Hawai. Proč se nakonec rozhodl pro Stanford? „Děkan, obchodní a sportovní ředitel mi tehdy řekl: ´Vytvoříme ti nejlepší podmínky, budeme s tebou spolupracovat a s námi vyhraješ major´, tak jsem řekl OK.“ Woods poté ve druhém ročníku v roce 1996 vyhrál individuální titul série NCAA a jeho tým univerzity Stanford se umístil na čtvrtém místě v celkovém hodnocení týmů.
11. ZÁSADNÍ VÝSLEDKY Za dva roky na univerzitě vyhrál Woods 11 ze 26 turnajů. Již v prvním roce byl celonárodní univerzitní dvojkou a skončil na pátém děleném místě univerzitního mistrovství NCAA. Jako druhák už byl číslem 1 a vyhrál všechny ze čtyř finálových turnajů. V roce 1996 získal titul a jeho nejlepším kolem bylo 61 ran.
12. ÚPRAVA VÝŠKY A VÁHY Ani Woods se neubránil extrémnímu růstu. Za dva roky na univerzitě vyrost o 15 centimetrů, ale pomalu nabíral na váze. V 18 letech měřil 185 centimetrů, ale vážil jen 68 kilo. V průběhu kariéry se mu podařilo váhu a svalovou hmotu nabrat a dnes při stejné výšce váží 84 kilogramů.
13. PŘEVAHA MEZI AMATÉRY Woods je také jediným hráčem na světě, který získal šest amatérských titulů v řadě. Třikrát vyhrál US Junior a následně třikrát US Amateur. Byl také nejúspěšnějším amatérským hráčem v jamkovce, kdy dokázal vyhrát 18 turnajů v řadě a jeho dodnes nepřekonatelné skóre je 42 : 3.
14. PROSÍM NEFOTIT! O Woodsovo soukromí a klid při hře se vždy starali jiní. Jeho bývalý caddie Steve Williams se mimo jiné v roce 2002 proslavil odhozením fotoaparátu fanouška v hodnotě 7 tisíc dolarů do vodního jezírka. V roce 2004 na US Open dokonce odkopl objektiv profesionálního fotografa a nakonec zahodil další fotoaparát fanouška, ze kterého se nakonec vyklubal policista.
15. POZOR NA ZUBY Woods nakonec o jeden zub přišel a druhý si kvůli videokameře odlomil při nehodě na začátku roku 2015. Při světovém poháru v lyžování, kdy chtěl pogratulovat své tehdejší přítelkyni Lyndsey Vonn , se neopatrně přimotal mezi skupinku fanoušků a novinářů a byl videokamerou omylem udeřen do tváře. Již o týden později ale na turnaji Phoenix Open opět rozdával úsměvy.
16. KRÁL WORLD GOLF CHAMPIONSHIPS Není lepšího srovnání, než právě turnaje WGC. Woods sám jich vyhrál 18 a není zatím nikdo, kdo by dosáhl více než tří titulů. Ve skutečnosti je jen dalších osm hráčů, kteří by jich dohromady poskládali 17 vítězství. Jen na WGC získal více vítězství než někteří hráči na celé PGA Tour, kteří už jsou dnes součástí Světové golfové síně slávy jako Curtis Strange (17), Mark O´Meara (16) nebo Fred Couples (15). Dominuje i na European Tour, kde se mu podařilo získat 40 titulů a překonal tak evropské hvězdy jako jsou Seve Ballesteros nebo Bernhard Langer i přesto, že nikdy členem evropské série nebyl.
17. NA VRCHOLU SVĚTA Woods dodnes drží těžko překonatelný rekord na pozici světové jedničky. Jako nejlepší hráč světa vydržel na prvním místě dlouhých 683 týdnů. Na této pozici strávil dokonce 44 % času za celou dobu, kdy byl žebříček v roce 1986 zaveden. V tabulce dále dominují Greg Norman (331 týdnů), Sir Nick Faldo (97), Rory McIlroy (95), Seve Ballesteros (61) a Luke Donald (56). Dodnes je také nejmladším hráčem, který se stal světovou jedničkou (21 let). Rekordem je také 281 týdnů v řadě, kdy byl nejlepším hráčem světa. Na prvním místě vydržel od 12. června 2005 do 30. října 2010.
18. ÚTĚK K RYBAŘENÍ Muškaření mu v roce 1997 představil Mark O´Meara a od té doby právě k rybaření Woods utíkal a zde hledal soukromí. Jedním z důvodů, který často v rozhovorech uváděl bylo, že ryba si nikdy neřekne o autogram. Woods dodnes drží licence pro rybaření na Aljašce, Floridě, v Oregonu a Utahu.
19. AMATÉRSKÝ DOUBLE Tiger je jedním z pěti hráčů, kteří dodnes drží titul šampiona NCAA a US Amateur ve stejném roce. Woods získal oba tituly v roce 1996. Dalšími hráči jsou Bryson DeChambeau (2015), Ryan Moore (2004), Phil Mickelson (1990) a Jack Nicklaus (1961).
20. NEJLEPŠÍ RÁNA Ve své knize „Jak hraji golf“, kterou sepsal ve spolupráci s magazínem Golf Digest v roce 2001, uvedl, že jeho životní ránu zahrál ve své nejlepší sezoně v roce 2000. V roce, ve kterém vyhrál 12 turnajů na PGA Tour a získal tři tituly major. Zahrál ji trojkou dřevem na hřišti Old Course v St Andrews na 14. jamce třetího kola The Open, kde na paru 5 dlouhém 581 yardů dokázal zahrát birdie. Ve své knize napsal: „Z poměrně nepříjemného postavení jsem musel zahrát lehké draw na vzdálenost přes 260 yardů vzduchem. Navíc na green, který chránilo několik velmi nepříjemných hrncových bunkerů. Představil jsem si, jak by měla rána vypadat a jak by se měla chovat po dopadu. Navíc to byla rána trochu naslepo. Hrál jsem na televizní věž, kterou jsem si vybral jako cíl. Míč ani jednou nevybočil s předpokládané dráhy letu a zahrál jsem ji přesně tak, jak jsem si ji naplánoval.“ Wood tehdy zahrál 67 ran, poslední kolo pak za 69 a vyhrál turnaj o osm ran.
21. NEZAPOMENUTELNÉ HLÁŠKY Tiger nikdy nic neprohlásil bez rozmyslu. Vždy měl odpovědi předem připravené. Neznamená to však, že by nikdy nebyl upřímný. Zde jsou tři z jeho nejoblíbenějších prohlášení. „Lidé dodnes nechápou, že když jsem vyrůstal, nikdy jsem nebyl tím nejtalentovanějším hráčem. Nikdy jsem nebyl největším favoritem. Nebyl jsem ani nejrychlejší a rozhodně nejsilnější. Jediné, co jsem měl, byla morálka. A to mě také dokázalo dostat až na vrchol.“ „Nenuťte své děti do sportu. Ani mě nikdy nikdo nenutil. Ani mě osobně nikdy otec ke golfu nepřemlouval, ani po mě nechtěl, abych sám golf vůbec hrál. Vždy jsem se ho ptal, ale on říkal, že to musí být touha dítěte hrát golf, nikoliv touha rodičů, aby dítě hrálo golf. Byla to vždy zábava. Jen zábava.“ „Hokej je sport pro bělochy, basketbal pro černochy, golf je sport pro bělochy oblečené jako černí pasáci.“
22. SMĚŠNÉ ZVYŠOVÁNÍ LAŤKY V roce 1996 byl nejúspěšnějším hráčem Greg Norman. Jeho celkové výdělky tehdy činily asi 10,5 milionu dolarů. Již v roce 1999 ho více než zastínil právě Tiger Woods, když jeho výdělky tuto částku překonaly téměř šestinásobně. V letech 2007 a 2009 pak jen výhrami získal přes 20 milionů dolarů. Dodnes drží nepřekonatelný rekord ve výši 110 milionů dolarů, které získal jen výhrami na turnajích PGA Tour. Na Phila Mickelsona na druhém místě má stále náskok přes 30 milionů dolarů.
23. OPRAVDOVÝ SPORTOVEC Woods je jediným dvounásobným vítězem ankety magazínu Sports Illustrated od jeho založení v roce 1954. Poprvé se mu této cti dostalo v roce 1996, v roce, kdy zvítězil v soutěži NCAA a přestoupil mezi profesionály. Druhé ocenění získal v roce 2000 poté, co vyhrál tři ze čtyř majorů v jednom roce. Nezapomíná ani na filantropii. Jeho nadace podporuje začínající golfisty. Hlavní centrum je v Kalifornii, ale stejné akademie naleznete po celém území Spojených států. Je také zakladatelem fondu Earla Woodse, který je určen pro nadějné studenty.
24. TIGEROVA STRAVOVNA Woods se nebojí investovat ani do stravování. Koncem roku 2015 otevřel v blízkosti svého domova v Jupiter na Floridě svou první restauraci. Sportovní bar o rozloze přes 550 metrů čtverečních. Zatím získává skvělé recenze a ani nabídka rybího tacos a sendwichů namísto klasických mořských plodů mu zatím nekazí reputaci mezi místními restauracemi.
25. NIKDY TIGERA NEŠKÁDLETE Dělat si srandu z Tigera Woodse se nevypláci. V roce 2006 se o tom velmi hořce přesvědčil Stephen Ames. V tomto roce se jako poslední 64. hráč kvalifikoval na turnaj WGC-Accenture Match Play Championship. Ames se nebál vyjádřit lehký optimismus a to navzdory, že jeho prvním soupeřem měl být právě Woods. “Stát se může cokoliv, zejména pokud nebude dobře trefovat míče,“ reagoval tak na lehce nekonzistentní Woodsovy drivy. Co následovalo, byl dlouho nezapomenutelný debakl. Woods tehdy vyhrál nejrychleji v celé historii a pokořil Amese na deseti jamkách i s tím, že poslední jamku si dovolil lehce vypustit. Tiger vyhrál 9&8 poté, co vyhrál všech prvních devět jamek. Tiger poté přiznal, že Amesův komentář mu přidal o trochu více motivace.
26. DRSNÉ RYDER CUPY Woods se objevil ve 33 zápasech Ryder Cupu. Jeho osobní výsledky jsou 13-3-17 a sedmnáct ztracených zápasů je nejvíc ze všech Američanů. V americkém týmu se objevil sedmkrát, ale jen jednou, v roce 1999, poznal týmové vítězství, když v singlech porazil Andrew Coltarta.
27. NEMĚNNÝ GRIP I když Woods dlouhou dobu hrál s putterem Scotty Cameron Newport 2, vždy používal grip značky Ping. I poté, co přešel na nový putter Nike Method 001, u svého gripu Ping zůstal.
28. MARIANO RIVERA GOLFU Woods vyhrál 57 z 53 turnajů PGA Tour poté, co vedl nebo dělil vedení po třetím kole. V samostatném vedení byl ve 44 případech a vyhrál 42 turnajů. V celosvětovém golfu zvítězil v 57 ze 67 turnajů, kdy byl v samostatném nebo společném vedení po 54 jamkách. Třikrát přitom prohrál až v play-off.
29. PŘÍPAD LÉTAJÍCÍHO PÁRKU Jeden z fanoušků byl zatčen poté, co po Tigerovi hodil párek v rohlíku. Na Frys.com Open v roce 2011 nejen vykřikl Woodsovo jméno a poté po něm dokonce pochoutku hodil. „Když jsem zvedl hlavu, hot dog už byl ve vzduchu. Byl tak laskavý, že se před dopadem rozpadl,“ komentoval situaci Woods, který poté nedokázal proměnit svůj putt. Ještě podivnější ale bylo vysvětlení fanouška. „Poté co jsem viděl film s Ryanem Goslingem jsem si řekl, že také musím vykonat něco odvážného a epického, třeba hodit po Tigeru Woodsovi hot dog na greenu.“
30. KAM AŽ SE DÁ KLESNOUT Woods zahrál na PGA Tour čtyřikrát 61 ran, naposledy v roce 2013 na turnaji WGC-Bridgestone Invitational v Acronu. Phil Mickelson zahrál před dovršením 40 let 61 nebo lépe jen dvakrát. Jack Nicklaus a Arnold Palmer se nikdy nedokázali dostat pod 62 ran.
31. OPRAVDU ŠPATNÉ KOLO Jen v roce 2015 zahrál Woods nad 80 celkem třikrát. Vše v roce svého zranění a pokusu o návrat na PGA Tour. Na Memorial zahrál 13 nad (85 ran), na Phoenix Open v Arizoně 11 (82) a na US Open v Chambers Bay 10 (80). Předtím zahrál jako profesionál nad 80 ran jen jednou, na The Open ve větrné a deštivé loterie v Muirfieldu v roce 2002. Ve Skotsku tehdy zahrál 10 ran nad (81). Jack Nicklaus zahrál před dovršením 40 let nad 80 celkem šestkrát, Phil Mickelson sedmkrát a Arnold Palmer dokonce desetkrát.
32. A MAGICKÝCH 59? Woods zahrál 59 ran pouze jednou a ve cvičném kole. Stalo se to v roce 1997 na Floridě. Woods tehdy pouze poznamenal, že dokázal o velké peníze připravit svého kolegu ve flightu, kterým tehdy byl Mark O´Meara. Oba si zahráli své domovské hřiště Isleworth a na druhá den si domluvili odvetu Woods ji poté komentoval slovy: „Na prvních devíti jamkách jsem zahrál pět pod, desítku v paru a na jedenáctce hole-in-one. Pak Mark nasedl na autíčko a bez jediného slova odjel do klubovny.“
33. SEXUÁLNÍ SKANDÁL Existuje asi jen velmi málo, možná není nic, co by ještě o celé aféře nebylo napsáno. Sexuální skandál, který vedl k rozvodu s jeho manželkou Elin Nordegren a poskvrnil tak pověst do té doby bezúhonného sportovce, navíc v Den díkůvzdání roku 2009. S odhalením přišel časopis National Enquirer, který informoval o jeho nevěře se zaměstnankyní nočního klubu Rachel Uchitel. Nakonec se ukázalo, že pravděpodobně nešlo o jediný úlet a v okolí Woodse se objevil tucet dalších žen, včetně pornohvězdy, hostesky, domácí kuchařky a dcery souseda. Odhadovaný počet Woodsových nevěr byl údajně 100. Ve spekulacích se nicméně hovoří o počtu, který se přiblížilo číslu 500. Woods se poté podrobil odvykací kůře ze závislosti na sexu a ztratil mnoho ze svých sponzorských smluv. Veřejně se omluvil až na tiskové konferenci v roce 2010 a na hřiště se vrátil až v dubnu 2010 na Masters.
34. HUDEBNÍ SKANDÁL Jakoby vše neskončilo a další skandál se objevil vzápětí. Po Masters byl viděl na koncertě kanadské rockové skupiny Nickelback. „Ano, šel jsem na koncert a byla to skvělá podívaná,“ řekl tehdy Woods. „Pár z členů kapely jsou mými přáteli, a tak jsem je na koncertu navštívil... a bohužel, i za toto jsem teď kritizován. Jen za to, že jsem chtěl vidět pár kamarádů.“ Media si tenkrát udělala srandu i z jeho hudebního vkusu. „Bohužel, není to Prince, Sting, Stevie Wonder nebo Van Halen, kteří se líbí Tigeru Woodsovi. Za ty roky upadl i jeho hudební vkus, ale to nebude to jediné, kdy si bude muset napravit reputaci,“ komentovala jeho výlet sociální média.
35. DVOUCIFERNÁ DOMINANCE Je jediným hráčem od roku 1900, který dokázal vyhrát major s dvouciferným náskokem, a to dokonce dvakrát. Poprvé to bylo v roce 1997 na Masters, kde vyhrál s náskokem 12 ran, poté v roce 2000 na US Open v Pebble Beach, kde nadělil druhému v pořadí ran dokonce 15. Na PGA Tour dokázal s dvouciferným náskokem vyhrát čtyřikrát. Phil Mickelson a Arnold Palmer dokázali o deset ran vyhrát pouze jednou, Jacku Nicklausovi se to nepodařilo nikdy.
36. BEZ ODPOČINKU I s ohledem na ohromující počet vítězství a výdělků mnozí pozorovatelé věří, že nejpůsobivějším výkonem je jeho rekord 142 po sobě jdoucích cutů na PGA Tour, který začal v roce 1998. V průběhu tohoto období vyhrál 36 turnajů a celou sérii ukončil až na turnaji Byron Nelson Classic v květnu 2005. Druhým v pomyslné tabulce úspěšných cutů je právě Byron Nelson, na jehož turnaji obdivuhodná Woodsova série skončila. Sám Nelson uhrál 113 cutů mezi lety 1941 a 1948. Jack Nicklaus pak 105 cutů v letech 1970 a 1976. Asi nejblíže těmto velikánům je ze současných hráčů pouze Henrik Stenson, který dokázal zahrát sérii 30 cutů v řadě.
37. NEJNIŽŠÍ SKÓRE Woodsovo průměrné kolo na PGA Tour je neuvěřitelných 68,17 rány, a to za celou jeho kariéru. Nejblíže se mu dostal jen Byron Nelson v roce 1945 kdy zahrál průměrné kolo za 68,33 rány. Jen ve svém nejlepším roce 2000 zahrál Woods průměrné kolo za málo uvěřitelných 67,79 rány, které dokonce vyrovnal i v roce 2007. Dodnes jsou tato čísla rekordem PGA Tour. Woods zahrál v paru nebo lépe v rekordu PGA Tour v průběhu 52 kolo mezi dubnem 2000 a lednem 2001.
38. TA SPRÁVNÁ HŘIŠTĚ Celkem osmkrát na jednom hřišti dokázal Woods vyhrát v Torrey Pines v San Diegu, na Firestone v Akronu a v Bay Hill v Orlandu na Floridě. Jen v Torrey Pines sedmkrát vyhrál turnaj Farmers Insurance Open a jednou US Open. Každé vítězství na Firestone získal na turnaji WGC-Bridgestone (dříve NEC) Invitational a v Bay Hill pak na turnaji Arnolda Palmera.
39. TŘI JEDNOU RANOU Tiger za svou kariéru zahrál na PGA Tour jen tři hole-in-one. První zahrál hned na svém premiérovém turnaji mezi profesionály, kdy ji zahrál v posledním kole. Eso je obvykle otázkou náhody a nebývá k vidění tak často. Tabulku vede Hal Sutton, který zahrál 10 es, Phil Mickelson jich má na kontě pět, Jack Nicklaus tři a Arnold Palmer jen dvě. Woods zahrál hole-in-one: v roce 1996 na Milwaukee Open (14./Brown Deer Park) v roce 1997 na Phoenix Open (16./TPC Scottsdale) v roce 1998 na International (7./Castle Pines)
40. MÁM NAROZENINY, JUPI Tiger Woods se narodil 30. prosince 1975 v Kalifornii a není sám. Ve stejný den slaví narozeniny také americký basketbalista LeBron James (1984) a člen Baseballové síně slávy Sandy Koufax (1935). Mezi osstatní sportovce, kteří se narodili jen den před Silvestrem, jsou skateboardista Ryan Sheckler (1989), obránce NFL Rob Scuderi (1978), boxer Laila Ali (1977), quaterback NFL Kerry Collins (1972), olympijský vítěz Ben Johnson (1961), český veslař a olympionik Jan Hellebrand (1945) nebo tenista Milan Šrejber (1963).