Co je TOTÁLNÍ GOLF a proč dnešní hráči nejsou OPATRNÍ?

Co je TOTÁLNÍ GOLF a proč dnešní hráči nejsou OPATRNÍ?

PROČ SI V DNEŠNÍM PROFESIONÁLNÍM GOLFU NEVYTVÁŘET AGRESIVNÍ HROU NEJLEPŠÍ ŠANCI NA VÍTĚZSTVÍ, I KDYŽ TO MŮŽE ZNAMENAT, ŽE OBČAS NEPROJDETE CUTEM? Při výšce 178 centimetrů, hmotnosti 66 kilogramů a ve věku 22 let by se zdálo, že je Justin Thomas příliš drobný a nez


GD02-16-total-golfPROČ SI V DNEŠNÍM PROFESIONÁLNÍM GOLFU NEVYTVÁŘET AGRESIVNÍ HROU NEJLEPŠÍ ŠANCI NA VÍTĚZSTVÍ, I KDYŽ TO MŮŽE ZNAMENAT, ŽE OBČAS NEPROJDETE CUTEM? Při výšce 178 centimetrů, hmotnosti 66 kilogramů a ve věku 22 let by se zdálo, že je Justin Thomas příliš drobný a nezkušený na to, aby byl dobrým příkladem – natož zosobněním – vlastností, na nichž je postaven moderní profesionální golf. Alespoň do chvíle, než svým driverem švihne do míče. Thomasův vzestupný úhel odpalu 14,11 stupně je nejvyšší na PGA Tour, což v kombinaci se sedmou nejnižší rotací znamená, že jeho údery jsou vzorem naplňujícím představy o ideálním impaktu s „vysokým úhlem odpalu a nízkou rotací“. Dráha jeho vysokých drivů, které měly v loňském roce průměrnou délku 277,2 metru, představuje první, nejlepší krok na cestě k úspěchu na tour. „Strašně rád hraju driverem, protože čím rychleji švihám, tím rovnější se zdají být mé rány,“ říká Thomas, vítěz turnaje CIMB Classic v Malajsii loni v listopadu. „Wedgemi se pak často dostávám na green. Spousta puttů je následně kratší než čtyři metry, což je mnohem lepší než puttovat z devíti metrů. Když se mi daří udržet si tento přístup, moje skóre se může snižovat.“ S vědomím toho, že v opačném případě může jeho skóre růst, Thomas dodává: „Vždycky chci hrát agresivně, ale nemyslím si, že by moje hra byla nízkoprocentní. Dává to smysl?“ Vzhledem k tomu, co se děje v profesionálním golfu, to smysl rozhodně dává. Často se říká, že v golfu jde především o minimalizaci chyb. Na profesionálních okruzích však priorita, kterou bylo vyhnout se chybám, ustoupila rozšířenému stylu, podle něhož procentová hra – tj. chytrá hra – spočívá v totálním golfu. To tvrdí JAIME DIAZ z americké redakce magazínu GOLF DIGEST a proč? Nechte se překvapit a nakoukněte do tajů moderní hry.
GD02-16-usCELÝ ČLÁNEK NAJDETE v únorovém vydání magazínu GOLF DIGEST C&S. Aby vám nic neuniklo, můžete si magazín předplatit jako klasickou nebo e-verzi, případně si předplatné objednat i přes bránu SMS. Více se o předplatném dozvíte ZDE První číslo magazínu GOLF DIGEST C&S roku 2016 vychází již VE ČTVRTEK 4. ÚNORA.