Když VÁŠEŇ ovlivní profesi

Když VÁŠEŇ ovlivní profesi

Bubeník legendárních Eagles Don Henley měl ve zvyku ptát se manažera kapely, proč vždy po koncertě zůstávají v hotelu poblíž nějakého  golfového hřiště, přestože znal dopředu odpověď. Byla to vášeň zakladatele skupiny Glenna Freye pro tuto hru. "Dokonce jsme plánovali t


Bubeník legendárních Eagles Don Henley měl ve zvyku ptát se manažera kapely, proč vždy po koncertě zůstávají v hotelu poblíž nějakého  golfového hřiště, přestože znal dopředu odpověď. Byla to vášeň zakladatele skupiny Glenna Freye pro tuto hru. "Dokonce jsme plánovali tour podle toho, kde chtěl hrát golf," vyznal se po nedávné smrti frontmana jeho parťák.
  • Tim Rosaforte
Ve dne 18. ledna odešel navždy na onen svět nejen skvělý hudebník a skladatel, ale i muž, který od roku 1990 propadl vášni jménem golf a nechal jí ovlivňovat i svou profesní kariéru. Tím byl Glenn Frey znám natolik, že okamžitě po zveřejnění smutné zprávy začali na Twitteru posílat kondolence a dojemné vzkazy veličiny "zeleného" sportu v čele s Tigerem Woodsem, Johnem Daly či Arnoldem Palmerem. [caption id="attachment_3696" align="alignnone" width="434"]©RTNGranitz / MediaPunch LEXUS CHALLENGE HOSTED BY RAYMOND FLOYD LA QUINTA RESORT & CLUB CITRUS COURSE PALM SPRINGS,CA.12-18-97 GLENN FREY, Image: 271683452, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A Glenn Frey / Profimedia.cz[/caption] Frey byl doma v PGA West a pravidelně se účastnil mimo jiné Bob Hope Chrysler Classic nebo AT&T Pebble Beach National a dokonce skončil dvakrát druhý na turnajích pro-am. "Byl vždy v popředí a navíc platil za velmi ochotného a vděčného účastníka," řekl dlouholetý přítel Peter Jacobsen. Další, kdo byli ohromeni Glennovou laskavostí, jsou pánové Brad Faxon a Billy Andrade, pro něž pravidelně i jako velmi uznávaný muzikant vystupoval na charitativní akci na Rhodosu. Potkali se, ehm... Během golfové partičky. Právě Faxon, který má Freyovu fotku z Masters nad stolem v kanceláři, se jej zeptal, proč vlastně začal hrát golf až tak pozdě - ve dvaačtyřiceti letech ve zmíněném roce 1990. "Musel jsem počkat, dokud nebude pořádné oblečení," rozesmál ho muž, který na kytaru hrál jako pravák, ale hole držel nalevo. A také ten, jehož do kolen dostala v roce 2002 situace na odpališti 18. jamky turnaje v Pebble Beach, kde se dělil o vedení, a ne "nějaké" ceny Grammy nebo dokonce vyprodané stadiony na koncertech Eagles. A že jich bylo... Sám Glenn by prý řekl: "Co může být lepšího než tohle?" Inu golf je golf a vášeň profesi občas zastíní!