TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Finalové uštknutí Schwartzela, nedělní kolaps Spilkové či Fowlerova milionová rána

TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Finalové uštknutí Schwartzela, nedělní kolaps Spilkové či Fowlerova milionová rána

FOWLEROVA MILIONOVÁ RÁNA Rickie Fowler se na dobročinné akci blýskl ranou, která vynesla charitě Ernieho Else zaměřené na pomoc autistům milion dolarů. "Ernie mi řekl, že je to větší úspěch, než kdybych vyhrál turnaj z kategorie major. Ten pocit je úžasný," odpověděl


  • FOWLEROVA MILIONOVÁ RÁNA
Rickie-Fowler-Players-17th-hole-2015Rickie Fowler se na dobročinné akci blýskl ranou, která vynesla charitě Ernieho Else zaměřené na pomoc autistům milion dolarů. "Ernie mi řekl, že je to větší úspěch, než kdybych vyhrál turnaj z kategorie major. Ten pocit je úžasný," odpověděl populární Američan zámořským novinářům na otázku, co říkal na bujaré oslavy, kdy jej jihoafrická legenda nadšením zvedala do vzduchu a které připomínaly veselí, jaké provází šampióny na majorech. "Neuvěřitelné," jásal nad Fowlerovým úderem Els. https://www.youtube.com/watch?v=TEJzB04HEAY
  • DÍKY ZA TEN MÍČEK, RORY!
wahlJak se hraje s míčky od světové dvojky? Známému herci Marku Wahlbergovi skvěle. Na hřišti v kalifornském Pelican Hill se zaskvěl hole-in-one po precizní ráně devítkou železem na vzdálenost 161 yardů. Rory McIlroy úspěch svého známého nenechal bez komentáře:  "Hezky. Uhrál jsi v aktuální sezóně více hole-in-one s těmito míčky než já.  O jednu. Musím tě dohnat." Úsměvně narážel na fakt, že sám zatím v ročníku 2015-16 míček na první pokus do jamky ani jednou neposlal. Severní Ir se se Wahlbergem brzy potká na jednom hřišti, 7. června se ještě s Američanem Rickiem Fowlerem a oblíbeným bavičem Justinem Timberlakem představí na detroitské exhibici.
  • POCHVALA PRO BRAZILII
Ještě než si na Olympic Golf Course zahrál, myslel si Alexandre Rocha, současná brazilská trojka na světovém žebříčku (za Adilsonem Da Silvou a Lucasem Leem), že dílo z návrhářského pera Gila Hanse připomíná stará britská hřiště. Poté co si jej jako jeden z devíti "testovačů" obešel, změnil názor. Hansovi řekl, že mu jeho dílo připadá jako slavná australská písečná hřiště. "Měl na tváři velký, spokojený úsměv. Řekl mi, že právě o takové hřiště usiloval. Povedlo se mu to, je to fenomenální," řekl rodák ze Sao Paula. Pro dějiště návratu golfu pod pět kruhů po 112 let dlouhém čekání měl Rocha jen komplimenty: "Hřiště je připravené. Bylo perfektní, dokonale čisté, nedotčené." Podle něj byl důkazem toho, že "kurz" je opravdu špičkový, fakt, že cestou na greeny použil všechny hole ve svém bagu. Mimochodem, v Rio De Janeiru zahrál hned napoprvé tři rány pod par.
  • POJEDENÁCTÉ NA PRVNÍ DOBROU
V aktuální sezóně viděla European Tour již 11. hole-in-one. Postaral se o ní krásnou ranou na třetí jamce Black Mountain Golf Clubu Australan Jason Scrivener. Ze 163 yardů zamířil zcela neomylně a ozdobil tak TRUE THAILAND CLASSIC PRESENTED BY CHANG výjimečným momentem. https://www.youtube.com/watch?v=XK_xclyUH-k
  • THAJSKO AUSTRALANŮM ZASLÍBENÉ
Scott Hend - True Thailand Classic 2016I druhý ročník TRUE THAILAND CLASSIC PRESENTED BY CHANG má australského vítěze. Nemocného favorita Andrewa Dodta, jemuž k obhajobě nepomohl ani vlastní bratr, který mu premiérově dělal caddieho, střídá loni druhý Andrew Hend. Ten si minule nechal sebrat titul kvůli bogey na 17. jamce, tentokrát si na ní naopak celkové vítězství zajistil. Je to pro mě velké vítězství. Rád bych se od něj odrazil a kvalifikoval se na THE OPEN ," upíná se Hend k britskému turnaji z kategorie major. Triumf  mu vynesl 264 137 euro a byl pro něj druhým na okruhu European Tour.
 
  • VÍKENDOVÝ ODSTŘEL SPILKOVÉ
klara-spilkova-dysina-2015 Dvě kola to vypadalo s českou golfovou jedničkou Klárou Spilkovou na čínském turnaji LADIES WORLD CHAMPIONSHIP opravdu skvěle, ve čtvrtek se probila na dohled TOP10, v pátek uzavírala elitní dvacítku. Jenže o víkendu zahrála na hřišti Mission Hills Clubu dvě mizerná kola (78 a 77 ran) a mezi golfistkami, které prošly cutem, skončila na posledním, 62. místě. "V posledních dvou kolech mě znovu trápilo puttování. Vezmu si z těchto kol hlavně to pozitivní a zapracuji na některých aspektech hry, kde cítím ještě mezery ,“ napsala z Číny.Vítězství na dalším dílu ze seriálu Ladies European Tour brala Min Jung Lee z Jižní Koree díky skóre -9.
 
  • SCHWARTZELOVO HADÍ UŠTKNUTÍ
Charl Schwartzel - Valspar Championship 2016Mistrovským útokem, za který by se nemusel stydět ani zmijovitý had ploskolebec americký, po němž se jmenuje hřiště ve floridském Palm Harbor, se v nedělním finále VALSPAR CHAMPIONSHIP blýskl Charl Schwartzel. Zahrál čtyři rány pod par a vynutil si rozehrávku s Američanem Billem Hassem. V ní byl nakonec úspěšnější Jihoafričan a slavil své druhé vítězství na okruhu PGA Tour. Čekal na něj od roku 2011, kdy senzačně ovládl MASTERS. "Bylo to opravdu dobré kolo. Myslím si, že všichni se snažili hlavně nepřipisovat rány, přežít. Bylo to dost náročné," řekl k finálovým podmínkám na Copperfield Course.  Finančně si přilepšil o 1,098 milionu dolarů.