McIlroy je zpět, Woods se rozešel s Vonn a box sledoval z první řady Westwood

McIlroy je zpět, Woods se rozešel s Vonn a box sledoval z první řady Westwood

Rory McIlroy si vítězstvím posílil post světové jedničky a vrátil úder zpět Spiethovi Možná mohl být trochu zklamaný, že nestihl zápas století v boxu. Nestihl letadlo do Las Vegas, jeho lístky do první řady si užil Lee Westwood a sám musel vzít zavděk místem u ringu v tisko


Rory McIlroy si vítězstvím posílil post světové jedničky a vrátil úder zpět Spiethovi

Možná mohl být trochu zklamaný, že nestihl zápas století v boxu. Nestihl letadlo do Las Vegas, jeho lístky do první řady si užil Lee Westwood a sám musel vzít zavděk místem u ringu v tiskovém centru. Vše mu vynahradilo vítězství ve světové jamkovce v Harding Parku. Rory McIlroy je zpět a svým vítězstvím tak vrátil úder vítězi z Masters Jordanu Spiethovi. Byl to dlouhý a studený víkend. V San Franciscu se ale ukázalo, že světová jednička už má zase svou hru plně pod kontrolou. Neztratil jediný zápas a postupně vyřazoval jednoho soupeře za druhým. Svou misi zakončil vítězstvím nad Gary Woodlandem, když se s ním po jeho chybě rozloučil už na 16. jamce v poměru 4&2. Jen den před svými 26. narozeninami tak mohl čtyřnásobný major vítěz oslavit další vítězství ve velkém stylu a na svůj účet si připsat nejen body do světového žebříčku a FedEx Cupu, ale také 1 570 tisíc dolarů. První místo na turnaji WGC-Cadillac Match Play ho také zařadilo po bok takových hvězd, jako jsou Tiger Woods nebo Jack Nicklaus. Také oni dokázali získat 10 vítězství na PGA Tour ještě před dovršením 26 let. McIlroy také dokázal, stejně jako kdysi Woods, zvítězit jako nejvýše nasazený hráč. „Před turnajem jsem si sedl a řekl: Chci si dát alespoň šanci tento turnaj vyhrát. A podařilo se to, teď mám pocit z dobře odvedené práce,“ řekl McIlroy, který tak jen upevnil své postavení světové jedničky. „Je to pro mě jako pocit zadostiučinění, vyhrát právě tady. Je jedno, jestli to je klasický turnaj nebo jamkovka. Vždy je fajn vyhrát další titul. Ale teď už jsme v dalším týdnu s další šancí zkusit to znovu.“ „Asi nejtěžší to bylo v neděli ráno, kdy jsem se musel postavit na odpaliště již v 6:45 s myšlenkou, že mezi mnou a finále stojí jen jediná jamka. Tak jsem si na sebe vytvořil docela velký tlak. Přeci tady nechci být jen pro jednu jamku, ale pro celý den. Naštěstí jsem to překonal, zahrál birdie hned na první jamce a měl před sebou celý den,“ řekl již s úsměvem McIlroy. Světová jednička má před sebou další čtyři velké turnaje v řadě. Jamkovka byla prvním z pěti a nebude mít ani příliš mnoho času na odpočinek nebo oslavu narozenin. Jedinou výjimkou bude večeře s rodinou a přáteli na Floridě.

Sportovní pár č. 1 Tiger Woods a Lidndsey Vonn je minulostí

profimedia-0237837425 Podle ověřené informace dnes Lindsey Vonn na svém profilu na Facebooku oznámila konec vztahu s bývalou světovou jedničkou Tigerem Woodsem. „Po necelých třech letech jsme se s Tigerem rozhodli ukončit náš vztah. V paměti budu mít vždy naše společné vzpomínky,“ uvedla olympijská vítězka. Důvodem byly podle ní náročné sportovní kariéry obou partnerů. „Tigera si budu vždy vážit a respektovat. On a celá jeho rodina budou mít vždy v mém srdcí své místo,“ uvedla dále Vonn. Woods minulý týden potvrdil nejen svůj start na turnaji The PLAYERS, ale odtajnil také svůj letní turnajový kalendář. Zahraje si the Memorial, Greenbrier Classic, Quicken Loans National. Ujít si nenechá ani US Open, The Open, PGA Championship a WGC-Bridgestone Invitational, kde dokázal celkem osmkrát zvítězit.

Zelená saka se jen tak nerozdávají, každý vítěz má jen jeden originál

V roce 2014 se Bubba Watson stal sedmnáctým vícenásobným hráčem, který kdy vyhrál Masters. Získal tak druhé zelené sako během tří let. Tiger Woods nebo Arnold Palmer získali saka čtyři, Jack Nicklaus dokonce šest, ale jak to s těmi saky je? Jedno z nejvíce střežených tajemství Augusty National je, že i když vítěz vyhraje podruhé, nedostává sako nové, ale je mu propůjčeno jeho původní staré. Každý tak má vlastně fyzicky sako jen jedno. Když tedy Adam Scott pomáhal Watsonovi v roce 2014 do saka po jeho druhém titulu, bylo to samé sako, které oblékl již o dva roky dříve. Existuje jen jediná výjimka, a to, pokud by se postava vítěze dramaticky změnila. Bude-li Bubba Watson pokračovat v konzumaci koblih, může se brzy stát, že mu bude ušito druhé, podstatně větší sako a pak bude opravdu držitelem dvou zelených sak z Augusty National.  

Dějiště US Upen v Chambers Bay je již teď pod tlakem kritiky hráčů

profimedia-0014010258 Hřiště Chambers Bay Golf Course se dostalo pod ostrou palbu kritiky hráčů, kteří tento týden hrají v San Franciscu a měli šanci si na připravované hřiště pro nadcházející US Open odskočit. „Od odpaliště až po green to vypadá dobře. Otázkou jsou greeny. Slyšel jsem, že turnaj US Amateur v roce 2010 byl spíš špatný vtip. Pokud budou tvrdé a rychlé, bude to další z nepovedených vtípků. Něco podobného jsem ale v životě neviděl,“ prohlásil po návštěvě hřiště Ryan Palmer. Henrik Stenson velmi zdvořile o hřišti prohlásil, že je to spíš „tak trochu jiný druh“ a zdůraznil, že výškové rozdíly jsou „jedinečné“. Prezident USGA Mike Davis jen kontroval tím, že hráči si budou muset hřiště dobře nastudovat, pokud zde budou chtít uspět a prozradil, že také odpaliště mohou být umístěny na nerovném terénu. Jak se proslýchá, odpaliště budou opravdu umístěna tak, že některá se budou svažovat k jamce, jiná od ní. Chybět nebudou ani odpaliště, která budou podélně vodorovně, ale budou mít mírnou svažitost podélnou s osou jamky. Celou historii výstavby hřiště Chambers Bay se dočtete v červnovém čísle magazínu Golf Digest, které vyjde 28. května.

McIlroy zaplatil za lístky velké peníze, nepropadli, dostal je Westwood

west-sf Chvíli se spekulovalo, zda bude mít Rory McIlroy vůbec šanci stihnout přelet ze San Francisca do Las Vegas a sledovat zápas století v boxu, kde měl zakoupeny vstupenky do první řady. V prvním zápase si poradil s Hideki Matsuyamou velmi rychle v poměru 7&6. Ve druhém se ale s Paulem Caseyem nerozhodlo ani na 21. jamce. Zápas si tak mohl užít pouze, i když z první řady, v media centru v Harding Parku. Z jeho lístků se však radoval někdo jiný. Jeho velký kamarád a krajan Lee Wetswood, který si na zápas století objednaným soukromým letadlem zaletět mohl. „Na cestě na zápas Mayweather/Pacquiao ve Vegas. Díky za lístky Rory a hodně štěstí,“ napsal na svůj Twitter Westwood.