TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Dva návraty na trůn v podání Daye, Finauova premiéra i dámský albatros

TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Dva návraty na trůn v podání Daye, Finauova premiéra i dámský albatros

Neuniklo vám minulý týden? DECHAMBEAU MEZI PROFESIONÁLY [caption id="attachment_5019" align="alignleft" width="300"] Bryson Dechambeau - Arnold Palmer Invitational 2016[/caption] Svůj přechod k profesionálům na dubnovém RBC HERITAGE potvrdil asi nejslibnější světový amatér B


Neuniklo vám minulý týden?
  • DECHAMBEAU MEZI PROFESIONÁLY
[caption id="attachment_5019" align="alignleft" width="300"]Bryson Dechambeau - Arnold Palmer Invitational 2016 Bryson Dechambeau - Arnold Palmer Invitational 2016[/caption] Svůj přechod k profesionálům na dubnovém RBC HERITAGE potvrdil asi nejslibnější světový amatér Bryson DeChambeau. Americký golfista, mimo jiné loňský vítěz NCAA CHAMPIONSHIP a U.S. AMATEUR, na sebe letos upozornil hned několikrát, třeba když  vedl v Abú Zabí, kde v jednu chvíli přehrával i krajana Jordana Spiethe, nebo skvělým výkonem na ARNOLD PALMER INVITATIONAL, tam v posledním kole málem porazil Roryho McIlroye, k remíze se Severním Irem mu chyběl jediný úder. "Dopadlo to lépe než v Abu Zabí, kde jsem vedle něj zahrál 78 ran," smál se, poté co se zastavil na 66 ranách a bral celkové 27. místo.
  • ZKRACHOVALÝ TIGERŮV PROJEKT NA PRODEJ
profimedia-0256494991Tento měsíc otevřelo své brány první hřiště navržené Tigerem Woodsem, přičemž se Američanovo dílo v BlueJack National dočkalo srovnání s Augustou. Jestli jde o pozitivní, či negativní ohlas, necháváme na vás. Nicméně na prodej je jiný Woodsův projekt, ten prapůvodní, který se zrodil v roce 2007. Rovněž měl skončit golfovým hřištěm, navíc obklopeným tisícovkou luxusních domů. Severní Karolína, konkrétně pak Ashville, mělo získat turistické lákadlo. Nestalo se, čtrnáctinásobného vítěze turnajů z kategorie major zastavila finanční krize. Nyní si nikdy nedokončený projekt, či spíše samotný pozemek s loukami a jezerem, můžete pořídit za 24 milionů dolarů.
  • SPIETH PŘIŠEL O TRŮN
Jordan Spieth - Valspar Championship 2016 Když Australan Jason Day uspěl na ARNOLD PALMER INVITATIONAL, dostal Američana Jordana Spiethe, tou dobou světovou jedničku pod tlak. Tak blízko na dostřel se Spiethovi nikdo nepřiblížil od ledna, kdy ovládl HYUNDAI TOURNAMENT OF CHAMPIONS. Vědělo se, že by WGC-DELL MATCH PLAY mohlo přinést změnu na trůně pro nejlepšího planetárního golfistu, stačilo, aby Spieth nepostoupil mezi nejlepších osm a Day se probil do semifinále. A skutečně se tak stalo, o tom, že Day pojede na MASTERS jako vládce světového golfu, rozhodl Jihoafričan Louis Oosthuizen. "Je to frustrující, když vás míček neposlouchá," zlobil se sesazený král.
  • LEE PSALA DĚJINY LPGA
Australanka Minjee Lee jako druhá hráčka v historii LPGA zahrála hole-in-one na čtyřparu. Parádním úderem ozdobila KIA CLASSIC. https://www.youtube.com/watch?v=W0tIKYZ210o
  • ČEST PAMÁTCE MR.KAPALUA

Američan Gary Planos sice v sedmdesátých letech na Havaji začínal jako čistič holí s nuzným platem, nakonec se z něj ovšem stala opravdová ikona a jedna z tváří golfu. Vystřídal devět různých pracovních pozic, byl oblíbencem fanoušků i hráčů, TOURNAMENT OF CHAMPIONS v Kapalue v něm měl svou duši. V sobotu zemřel v 62 letech a jeho památku uctili třeba krajané Ricke Fowler a Billy Horschel, oba o něm psali jako o "Mr. Kapalua".


  • ČEJKA NA OBHAJOBU NEDOSÁHL
Tony Finau - Puerto Rico Open 2016Německý golfista s českými kořeny Alex Čejka nezvládl obhajobu titulu na PUERTO RICO OPEN a skončil na děleném jedenáctém místě, v Coco Beach se stal jen divákem nervy drásajícího souboje dvou amerických hráčům o první vítězství na okruhu PGA Tour. Steve Marino i Tony Finau zahráli shodné nedělní kolo za 70 ran a nerozdělily je ani první dvě jamky při rozehrávce. Až ta třetí přinesla rozhodnutí, když se úspěšným puttem blýskl Finau, jehož velkou zbraní jsou především dlouhé drivy, v těch letos nemá na PGA Tour konkurenci.
 
  • DAY VYHRÁL PŘEDČASNÉ I SKUTEČNÉ FINÁLE
Jason Day - WGC-Dell Match Play 2016 Hned dva návraty na trůn zažil Australan Jason Day na WGC-DELL MATCH PLAY. Nejenže se poprvé od listopadu vrátil do čela světového žebříčku, také se stal po roční odmlce, kdy vládl Rory McIlroy ze Severního Irska, šampiónem v jamkovce. Přitom jej limitovala bolavá záda, kvůli kterým přemýšlel dokonce nad odstoupením z prestižního turnaje. Udělal dobře, že takovou variantu nezvolil, suverénně postoupil ze skupiny, snadno prošel do semifinále, kde v náramném duelu vyřadil McIlroye a posléze si užil spanilou finálovou jízdu. "Mrzelo by mě, kdybych nevyhral, když už jsem vyřadil Roryho," hlásil před tím. než vyzval Louise Oosthuizena z JAR.