NOVÉ ČÍSLO magazínu Golf Digest C&S v prodeji od pátku 6. KVĚTNA

NOVÉ ČÍSLO magazínu Golf Digest C&S v prodeji od pátku 6. KVĚTNA

HRAJTE LEPŠÍ GOLF Není to tak dávno, co mi možný budoucí partner magazínu dva dny po schůzce zavolal a řekl: „Promiňte, ale já s vámi nemohu spolupracovat, protože jsem si na vaší vizitce přečetl, že když si koupím Golf Digest, tak ze mě bude lepší golfista.“ Překvapilo


GD05-16-cover-webHRAJTE LEPŠÍ GOLF Není to tak dávno, co mi možný budoucí partner magazínu dva dny po schůzce zavolal a řekl: „Promiňte, ale já s vámi nemohu spolupracovat, protože jsem si na vaší vizitce přečetl, že když si koupím Golf Digest, tak ze mě bude lepší golfista.“ Překvapilo mě to. I když… Naučit se hrát lepší golf nás opravdu muže změnit a tím lepším golfistou nakonec být můžeme. Třeba jen proto, že se nebudeme po svých nepovedených ranách tolik vztekat, nebudeme jiné hráče okřikovat nebo přijdeme na to, že golf je tu pro nás a hlavně pro radost ze hry. Je krutý, čím dřív to ale pochopíme, tím nám bude na hřištích líp. Jestli my opravdu nejsme tak trochu pacienti a nepotřebovali bychom spíš než další tréninkovou lekci nebo novou hůl nějakou léčbu. Zkusme si vzít letos jen jedno předsevzetí. Být nad věcí, umět se zasmát sám sobě a smířit se s tím, že vždy se může objevit nějaké to nepovedené intermezzo v bunkeru, vodě nebo vysoké trávě. Umět se tomu zasmát je vždy lepší, než tři zlomené hole nebo nechápající pohledy spoluhráčů. Golf je sport jednotlivců, ale většinou nikdy nehrajeme sami. Dovolujeme si věřit, že tréninkové lekce nebo příběhy, které vám v novém čísle našeho magazínu přinášíme, vám pomohou být jednou tím lepším golfistou, nebo opravdu hrát lepší golf.

– ROBIN DRAHOŇOVSKÝ šéfredaktor


A co novém se v květnovém magazínu Golf Digest C&S dočtete? INTERVIEW S ČESKOU BASKETBALOVOU HVĚZDOU GOLF JSEM SE UČIL V NBA

GD05-16-WELSCHV ŽIVOTĚ TOHO NA SVŮJ VĚK ZAŽIL UŽ HODNĚ, ALE JEDNU PREMIÉRU SI NEDÁVNO PŘECE JEN ODBYL. „Na obálku golfového magazínu se fotím poprvé,“ culí se. Převléká se do barevných triček, pózuje s různými holemi a – nejspíš ho to baví… U Jiřího Welsche jednu jistotu máte: na hřištích ho rozhodně nikdy nepřehlédnete. Ve svém řemesle pod basketbalovými koši stále patří mezi nejlepší, na fairwayích určitě mezi nejvyšší. Věřte, že ho časem budete na golfu vídat často.

– S VÍTĚZSLAVEM ČERMÁKEM


NETRAP SE JÍDLEM, ALE JEZ S ROZUMEM! GD05-16-TEMAGOLF URČITĚ NENÍ SPORTEM, KTERÝ BY BYL ENERGETICKY TAK NÁROČNÝ JAKO TŘEBA BĚH, tenis či celodenní cykloturistika. Ale člověk po turnajových osmnácti jamkách mnohdy cítí větší únavu, než když ujedete na kole šedesát i více kilometrů. Golf dokáže člověka hlavně psychicky udolat, utrmácet a vyšťavit. I proto je nutné během hry doplňovat tekutiny a jíst. Někdo tuhle otázku vůbec neřeší, jí a pije to samé, co při běžném dni. Budiž. Někdo si však klade otázku: mohl bych správně zvoleným jídlem a pitím posílit svoji kondici při hře a zlepšit tak i výsledky? Především těm druhým je určen tento text.

– S ANDREJEM HALADOU

CHYTRÉ HŘIŠTĚ CHCE CHYTROU STRATEGII GD05-16-STRATEGIENEZNÁTE YPSILONKU A CHCETE NA NI LETOS VYRAZIT? Dobře se na ni připravte. A to nemluvím jen o fyzičce. Hřiště na Fojtce nad přehradou má svá tajemství, na která si nejdříve musíte sami přijít. Pokud ho neznáte, počítejte s tím, že vám přidá minimálně pět ran. Pokud ho znáte, nebo ta skrytá tajemství objevíte, dokáže vás odměnit. Ať tak nebo tak, čekat vás budou neuvěřitelné výhledy do krajiny, jamky, které nejsou rovné ani směrově, ani výškově, a očekávejte hledání těch správných pozic, které jsou na každé fairwayi. O Ypsilonce se říká, že zde nikdy nehrajete rovně. Není to pravda, při správné volbě strategie a jejím dodržení vás nebude čekat jediná rána ve svahu. Naopak, anglický architekt zde připravil skryté strategické body, na nichž vždy budete stát pouze na rovině. Nevěřte těm, kteří říkají, že rovná jsou zde jen odpaliště. Jak na první a chytře strategické hřiště Keitha Prestona v České republice prozradil liberecký rodák a golfový profesionál JIŘÍ JANDA.


BRYSON DECHAMBEAU PODNIKÁ MISI A GOLF JE POUZE JEJÍ SOUČÁSTÍ GD05-16-BRYSONNĚKTEŘÍ GOLFISTÉ SE ZDAJÍ BÝT PŘEDURČENI vstoupit do historie jako jedinečné osobnosti. Je pravda, že špičkoví hráči často působí takovým dojmem jenom proto, že i zcela běžné charakterové rysy vypadají pod lupou jako výstřednosti. Pravými kritérii pro určení osobnosti jsou však charakter, nevšední příběh a výrazný, přirozený styl. V součtu všech těchto vlastností se pak takový člověk musí zajímavým způsobem lišit od ostatních.

–S JAIME DIAZEM


30 DNŮ K LEPŠÍMU GOLFU GD05-16-30DAYSJaro je pro golfisty jako Nový rok. Vstupují do něj se seznamem předsevzetí, jak změní věci k lepšímu. Problém je samozřejmě tato předsevzetí splnit. Lepší hra je skvělý cíl, ale snažit se jej dosáhnout bez podrobného plánu může být frustrující. Můj kamarád a žák Jordan Spieth se nestal ve 22 letech světovou jedničkou tak, že by první den skočil po hlavě do vody. Své dovednosti rozvíjel postupně a neustále je testoval, dokud se nestaly součástí jeho hry. Takový je náš postup. Když mě tedy magazín Golf Digest požádal, abych vypracoval program nazvaný „Za 30 dnů k lepšímu golfu“, souhlasil jsem. Na několika následujících stránkách vám ukážu, jak si osvojit důležité dovednosti ve čtyřech oblastech hry: puttování, krátká hra, údery železy a driving. Dodržujte týdenní plány a každému z předepsaných projektů věnujte několik tréninků. Vaše dovednosti se začnou zlepšovat. Během měsíce budete hrát s větším sebevědomím – a možná předvádět svůj nejlepší golf. Říkejte tomu „předsevzetí do nové sezóny“.

– S CAMERONEM McCORMICKEM


DOSTANETE JEN TO, KOLIK ZAPLATÍTE GD05-16-BALLSVěci, které se zdají být samozřejmé, je občas nutné prokázat. V rámci našeho každoročního hodnocení vybavení pro Hot List již více než deset let testujeme také golfové míče. Nejinak tomu bylo i letos v letovisku Marriott Grande Vista v Orlandu. Třebaže testování je „slepé“ (loga všech míčů jsou zakrytá), výsledky každý rok vykazují jednu pozoruhodnou stálost: roli hraje cena.

– S MIKEM STACHUROU A E. MICHAELEM JOHNSONEM


A co dalšího v novém čísle magazínu najdete? Paula Creamer Pro hru z bunkeru potřebujete písečnou chytrost a tři základní rány. Klára Spilková Kde se fotil Denis, proč jel putter do Anglie a co má v bagu naše nejlepší hráčka. David Izák Nechte se inspirovat třeba jídlem a snídani si připravte doma. Edita Urbanová Soutěže Miss Golf se zúčastnila jen z hecu, přesto dokázala nejen porotu oslnit. Challenge Tour O přidělování karet se teď hodně mluví, ale jak to s nimi opravdu je a jaká jsou pravidla jednotlivých pozvánek. – S DANIELEM TRHONĚM Nebojte se zeptat Proč Jordan Spieth při uchopení hole vystrkuje ukazováček? Golfová pravidla Váš míček opět září čistotou, nenásleduje však spravedlivý trest? Čtenářská recenze Kaskáda. 27 drsných jamek, které vám napoprvé přidají klidně 10 ran. Míčky pro ženy Míčky pro výkonnostní hráče se řeší pořád, s čím a jak by ale měly hrát ženy. S ŠIDERI VÁŇOVOU Komentář Ti čtyři povolaní a jeden vyvolený. S ANDREJEM HALADOU
GD05-16-cover-webA mnohem více na 100 STRÁNKÁCH květnového čísla. Aby vám nic neuniklo, můžete si magazín PŘEDPLATIT jako klasickou nebo e-verzi, případně si předplatné objednat i přes bránu SMS. Více se o předplatném dozvíte ZDE KVĚTNOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S vychází v pátek 6. KVĚTNA 2016.