TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Hvězdy zastínil Hahn, Kořínek válel v Turecku, Blair ohnul putter o vlastní hlavu

TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Hvězdy zastínil Hahn, Kořínek válel v Turecku, Blair ohnul putter o vlastní hlavu

Neuniklo vám minulý týden? O hlavu ohnutý putter Američan Zac Blair nedohrál WELLS FARGO CHAMPIONSHIP. Ne, neodstoupil kvůli zranění, Blaira vyřadila vlastní nedisciplinovanost. Ve druhém kole minul slibný putt do birdie na jamce číslo pět a následně se vzteky praštil pu


Neuniklo vám minulý týden?
O hlavu ohnutý putter Američan Zac Blair nedohrál WELLS FARGO CHAMPIONSHIP. Ne, neodstoupil kvůli zranění, Blaira vyřadila vlastní nedisciplinovanost. Ve druhém kole minul slibný putt do birdie na jamce číslo pět a následně se vzteky praštil putterem do hlavy. Hůl se lehce ohnula a předznamenala konečnou svého majitele na prestižním turnaji v Charlotte. Blair totiž s putterem ještě pokračoval ve hře, což odporuje pravidlům. Znamenalo to jediné - automatickou diskvalifikaci. "Všiml jsem si toho, až když jsem šel na další jamku. Vše jsem oznámil rozhodčímu, ale bylo už pozdě. Příště už se nenechám strhnout emocemi," pravil diskvalifikovaný "hříšník". Blair by nicméně nejspíše stejně neprošel cutem,  v době svého prohřešku byl na sedmi ranách nad parem hřiště v Quail Hollow.

Životní turnaj pro Kořínka Jaké jsou ohlasy Aleše Kořínka po výborném 41. místě v Beleku? “Poslední kolo probíhalo celkem klidně. Hned na první jamce jsem mohl skórovat z dobré příležitosti, ale nedal, následně jsem si to vynahradil na druhé jamce. Pak přišla klidná série parů až do sedmičky, kde jsem dal putt asi z osmi metrů. Škoda opět 9. jamky, kde jsem podruhé minul putt asi z 1,5 metru do birdie. No a když jsem dnes přišel na 10. jamku a přistihl se, že opět držím driver, tak jsem ho rychle schoval. Zahrál jsem železo na fervej a železo na green, ale bohužel jsem třikrát puttoval, byl to jediný 3putt za turnaj! Pak přišlo ještě jedno bogey na dlouhém 215 metrů paru 3, kde jsem minul green a následný putt z 2 metrů do paru jsem nedal. Potom následovala klidná série parů až po 17. jamku, kde jsem na paru 3 zahrál 2 metry k vlajce a zaskóroval. 18. jamka potvrdila, že je moje oblíbená. Birdie na závěr. Jinak s turnajem jsem spokojený, mohl jsem sice ubrat ještě pár ran, ale byl to vyrovnaný golf a to mě těší,” řekl pro pga.cz.
Spilková neprošla cutem klara-spilkova-dysina-2015„Po dvou kolech v Maroku jsem cítila po dlouhé turnajové pauze největší rezervu v koncentraci na danou ránu. Tím pádem je i velmi těžké udržet se v herní pohodě. Toto hřiště doopravdy ukázalo na čem dále pracovat. Udržovalo mě v neustálém napětí, protože jamky byly velmi úzké a dlouhé. Když se člověk netrefil na farway, z roughu se v podstatě skoro nedalo hrát. Mrzí mě, že jsem tento týden, nepodala svůj nejlepší výkon, ale je to součást dlouhého procesu, který golf vyžaduje,“ píše po zklamání v marockém Rabatu Klára Spilková.
  Maroku kraloval Korejec Až v play-off se rozhodovalo o vítězi TROPHEÉ HASSAN II. Před zraky marockého prince Moulaye Rashida se o nervy drásající podívanou postarali Jihokorejec Jeunghun Wang se Španělem Nachem Elvirou. Wang si řekl o vítězství, když proměnil tři těžké putty za sebou, včetně jednoho z 50 stop. "Vůbec si nepamatuji, jak jsem ty tři putty zahrál," přiznal dvacetiletý Asiat, který dělil druhé místo na nedávném turnaji HERO INDIAN OPEN. Na okruhu European Tour slavil poprvé, zúčastnil se přitom teprve svého čtrnáctého turnaje.
České mistryně. V golfu i sjezdu Podruhé za sebou se česká golfistka Eva Koželuhová raduje z mistrovského titulu v dvojboji Ski&Golf World Championship. V rakouském Kaprunu ovšem nebyla jedinou sběratelkou cenných kovů z rodiny Koželuhů, její šestnáctiletá sestra Tereza brala dokonce pět medailí a stala se i absolutní vítězkou ženské soutěže (Eva brala zlato v kategorii Women). Sestry odrazily nápor konkurence, nejvíce jim zatápěla sličná Španělka Emma Cabrerová-Bellová, sestra známého hráče Rafy, jehož můžeme vídat na European Tour i PGA Tour.
  Ypsilonku ovládl Němec Ypsilon_Cup-2016-photo-Zdenek_Sluka-0005"První výhra, to si budu pamatovat! Jsem víc než šťastný. Nejdůležitější pro mou hru bylo, že jsem hrál co nejvíc do paru. Dobře mi šla železa, dobře mi to šlo z týčka. Toto hřiště miluji, hodně se podobá mému domovskému resortu v Hamburku, tam to ale takhle teď rozhodně nevypadá! Greeny jsou pravdivé, jestli je pravda, že tu před týdnem ležel sníh, tak klobouk dolů… Dnes jsem sice byl pod tlakem, ale zastávám filozofii, že i v tlaku si musíte hru především užít. A jaké mám dál cíle? Dostat se přes ProGolfTour příští rok na Challenge Tour a do tří let získat kartu na European Tour,“ hlásil Benedict Staben, poté co vyhrál YPSILON CUP by CZECH ONE. Nejlepší z našich, Filip Mrůzek, skončil dvacátý.
  V Charlotte rozhodlo play-off "Už jsem o sobě začínal pochybovat," přiznal Američan James Hahn, že si poté co se mu dlouho vyhýbaly cuty (osmkrát za sebou), přestával věřit. Teď již sebedůvěru řešit nemusí, na první bonusové jamce ukončil rozehrávku proti svému krajanu Robertu Castrovi a senzačně vyhrál WELLS FARGO CHAMPIONSHIP.  Pravda, k odměně ve výši 1,314 milionu dolarů a 500 bodům do FedEx Cupu mu pomohl sám Castro, když při play-off poslal míček do vody. Třetí místo bere Angličan Justin Rose, na dělené čtvrté příčce najdeme Severního Ira Roryho McIlroye a trio domácích hráčů: Phila Mickelsona, Andrewa Loupea a Rickieho Fowlera. Zatímco pro "Leftyho" s McIlroyem jde o dobrý konec štědře dotovaného turnaje v Quail Hollow, když poslední kolo obešli za 66 ran, Fowlera musí mrzet ztracené vedení a nepěkné nedělní skóre +3.