McIlroy má před olympiádou obavy z viru Zika

McIlroy má před olympiádou obavy z viru Zika

Rory McIlroy má během příprav na olympiádu v Riu obavy z viru Zika. Čtyřnásobný vítěz majoru prozradil, že monitoruje situaci ohledně viru přenášeného komáry, který je spojován s vážnými vadami při narození. "Četl jsem mnoho zpráv o Zice a bylo tam několik článků, kter


Rory McIlroy má během příprav na olympiádu v Riu obavy z viru Zika. Čtyřnásobný vítěz majoru prozradil, že monitoruje situaci ohledně viru přenášeného komáry, který je spojován s vážnými vadami při narození. "Četl jsem mnoho zpráv o Zice a bylo tam několik článků, které dokonce tvrdili, že to může být ještě horší," řekl McIlroy pro BBC. McIlroy má při návratu golfu na olympijské hry hrát za Irsko. Sedmadvacetiletý Severní Ir zároveň potvrdil, že on a jeho snoubenka Erica Stoll společně zvažují založit rodinu během několika příštích let. "Právě teď jsem připravený jet a nechci, aby to něco ovlivnilo," poznamenal. Zika je například spojován s onemocněním dětí, kteří se rodí s menšími mozky a lebkami. Světová trojka má za sebou už i očkování. "Přinejmenším budu očkovaný proti tomu, kdyby mě tam štípl komár," přiznal.

Proti viru Zika nicméně neexistuje žádná vakcína. Australský golfista Marc Leishman se už například odhlásil z olympijského turnaje kvůli obavám o zdraví své rodiny. Jeho žena Audrey totiž minulý rok málem umřela kvůli syndromu toxického šoku. Adam Scott, Louis Oosthuizen, Charl Schwartzel a Vijay Singh už dříve prohlásili, že se v Riu neobjeví. Většina se omluvila kvůli nabitému programu.

I přes své obavy by McIlroy byl pyšný, kdyby mohl reprezentovat Irsko. "Čím více se to blíží, tím více se mi zamlouvá myšlenka soutěžit o zlato," popsal. Jeden z nejlepších golfistů současnosti si vybral Irsko na úkor Velké Británie, jelikož Irsko reprezentoval během své amatérské kariéry i dvakrát na světovém poháru. "Dříve jsem na olympiádu hleděl nelibě, protože mě to nutilo přemýšlet o tom, kdo jsem byl a odkud jsem pocházel. Kéž by existoval tým Severního Irska, tak rád bych za něj hrál," vysvětloval. "Ale takhle to nechodí. Vždy jsem hrál golf za Irsko," dodal.

Zdroj: GolfDigest.com