Z LEDU NA GREEN. Světová jednička si přizvala hvězdného hokejistu

Z LEDU NA GREEN. Světová jednička si přizvala hvězdného hokejistu

Právě probíhá tréninkové kolo na malebném hřišti Muirfield Village a vzduchem najednou zahřmí na oko vážná hláška. "Kecáš, je to 187 yardů. Vyrazím tě hned po první jamce," vyhrožuje australský fenomén Jason Day svému caddiemu, chcete-li rádci a nosiči holí. Rozesměje s


CjzqbKLUgAEaeRZPrávě probíhá tréninkové kolo na malebném hřišti Muirfield Village a vzduchem najednou zahřmí na oko vážná hláška. "Kecáš, je to 187 yardů. Vyrazím tě hned po první jamce," vyhrožuje australský fenomén Jason Day svému caddiemu, chcete-li rádci a nosiči holí. Rozesměje se, smějí se oba. On, vítěz nedávného prestižního turnaje The Players a s velkým náskokem nejlepší golfista planety, i James Wisniewski, známý bek Caroliny Hurricanes.

Oba slavné sportovce pojí přátelství, které vzniklo před čtyřmi lety. NHL tehdy zastavila celosezónní výluka a Wisniewski, tou dobou hráč Columbusu Blue Jackets, si našel dobrý relax - začal více hrávat golf a mimo jiné se poznal s dalším členem golfového klubu v ohijském Dublinu. Ano, právě s Dayem, rodákem od protinožců, který ovšem žije jen čtvrt hodinky jízdy od Muirfield Village a Ohio považuje za svůj "adoptivní" kraj. Stali se z nich velcí přátelé. "Jen se na něj podívejte. Chybí mu zuby. To, že je hokejista, poznáte už jen díky jeho úsměvu," strefuje se Day do Wisniewskiho a statný kolohnát, jehož hokejová sezóna se tentokrát zkrátila na vskutku epizodní roli v zahajovacím utkání Canes (po pouhých 47 sekundách si poranil achilovku), v dobrém rozmaru bodavé hlášky vrací. V květnu 2013 si poprvé vyzkoušeli spolupráci golfisty a caddieho a zalíbilo se jim to. https://www.youtube.com/watch?v=enPZbWWslRg Když jsou prý oba zrovna poblíž, tráví spolu dost času. Poměrně nesourodá dvojka, elegantní švihák s trikem s límečkem a potetovaný a zarostlý brousek. "Nemůžu se ho zbavit, drží se mě jako šeredný zápach," střílí si Day z Wisniewskiho. Oba ovšem umí mluvit i vážně. Carolinský zadák před svým kamarádem smeká: "Je to nejlepší golfista na světě a myslím si, že to ví a že chce, aby se na tom nic nezměnilo." Více hokejového čtení na: logo_m A dodává: "Je zábava sledovat, jak je svému cíli oddaný a jak si to tady užívá."  Day sám přiznává, že na rozdíl od minulosti se na greenech Mourfield Village cítí skvěle: "Letos to cítím jinak. Očekávám, že budu hrát dobře. Byl bych trochu zaskočený, kdyby se mi nedařilo."Přitom historicky na "adoptivní" půdě nezáří, pokusí se tam vyhrát vůbec poprvé, se štědře dotovanou akcí The Memorial Tournament se v minulosti čtyřikrát loučil neprojitím cutem. Třeba mu pohodový úterní den s Wisniewskim pomůže k napravení nelichotivé bilance. Lehké to mít nebude, do Dublinu dorazili i Rory McIlroy s Jordanem Spiethem a celkem 21 golfistů z elitní světové třicítky.