Celkem 5 Čechů se objeví na European a Challenge Tour

Celkem 5 Čechů se objeví na European a Challenge Tour

TISKOVÁ ZPRÁVA: Nedaleko Vídně se hraje od čtvrtka Lyoness Open, tradiční turnaj European Tour. Český golf bude mít tři zástupce – Aleše Kořínka, Petra Dědka a Petra Gála. „Zase po roce v Rakousku. Musím říct, že hřiště je v perfektní kondici. Navíc proti minulému


TISKOVÁ ZPRÁVA: Nedaleko Vídně se hraje od čtvrtka Lyoness Open, tradiční turnaj European Tour. Český golf bude mít tři zástupce – Aleše Kořínka, Petra Dědka a Petra Gála.

„Zase po roce v Rakousku. Musím říct, že hřiště je v perfektní kondici. Navíc proti minulému týdnu ve Švýcarsku je tady ideální počasí. Oproti loňsku jsem nezaznamenal žádné velké změny. Strategii znám, vím, kde se dá získat a kde jsem loni ztratil. Chtěl by tyhle zkušenosti proměnit v dobrý výsledek,“ říká Kořínek.

Pro Petra Dědka to bude v tomto roce už třetí turnaj European Tour.

„Oproti minulému týdnu ve Švýcarsku je to větší pohoda. Rough téměř žádný, hlavně že neprší, takže míčky dobře běhají i po fairwayi. Jinak design hřiště bych shrnul asi takhle: voda, voda a zase voda,“ dodává Dědek.

Stejně jako jeho krajané bude i Petr Gál bojovat o svůj první cut na European Tour. Nejblíže k němu měl loni v Dánsku, kde mu unikl o jedinou ránu.

Gál s Kořínkem hrají spolu první dvě kola v jednom flajtu. Zítra uzavírají starty na desítce ve 14:30. Třetím do party bude James Allan, Angličan žíjící v Dubaji, který letos na Omega Dubai Desert Classic skončil 45.

Petr Dědek má naopak budíček hodně brzy. Odstartuje už v 7:50 z jedničky se zkušenými spoluhráči Angličanem Boydem a Velšanem Daviesem. Dotace turnaje klesla z loňských 1,5 milionu na 1 milion Euro. Hlavní hvězdou bude pro domácí příznivce Bernd Wiesberger a také Angličan Chris Wood, obhájce titulu a nedávný vítěz BMW PGA Championship.

Na Challenge Tour se hraje KPMG Trophy v Belgii s Janem Cafourkem a Danem Suchanem. Cafourek loni na tomto turnaji udělal cut a skončil 50. Měl výborná hlavně první dvě kola, kdy se pohyboval na hranici první a druhé desítky. Rozdíl je v tom, že se koná turnaj na jiném hřišti a to nedaleko Antverp.

Cafourek začíná na jedničce v 7:40, ve stejný čas odpálí z desítky Suchan. Oproti loňsku se prize money zvýšilo na 170 tisíc Euro.

https://www.youtube.com/watch?v=FC1lK_3BU94&feature=youtu.be