Klára Spilková na skotském mistrovství

Klára Spilková na skotském mistrovství

Neděle - finálové kolo Velikým úspěchem skončila účast české Playing Pro Kláry Spilkové na otevřeném mistrovství Skotska žen. Skončila na čtvrtém místě a postavila se po bok hráček jako jsou Suzann Pettersen a Lydia Ko, se kterou svoje konečné umístění sdílí. Pro čes


Neděle - finálové kolo Velikým úspěchem skončila účast české Playing Pro Kláry Spilkové na otevřeném mistrovství Skotska žen. Skončila na čtvrtém místě a postavila se po bok hráček jako jsou Suzann Pettersen a Lydia Ko, se kterou svoje konečné umístění sdílí. Pro českou hráčku je to nejlepší umístění ve čtyřleté kariéře.

Další umístění: 8. Nocera, Keating,Boulden (+3), 14. Matthew (+4), 17. Brewerton (+5), 27. Reid, Davies (+6), 33. Parker (+7), 51. Booth (+12).

Spilková obdržela prémii 24.100 eur. V žebříčku LET  je nyní na 24. pozici, s celkovou odměnou 41.143 eur.

Díky umístění získala Spilková hrací kartu na Ricoh Womens British Open, které se hraje příští týden.

Konečné Top 10:

VyslScottischOpen15_3k

2. kolo:  Sedm birdie, dvě bogey a jedno double bogey. V součtu 69 úderů, tři rány pod par a umístění na 6. místě (-1). V turnaji vede  Norka Pettersen se skore -6 před Angličankou Holly Clyburn (-4). Novozélanďanka Lydia Ko hrála o pět ran hůře a couvla na 3. pozici (-3).

Další pozice:  8. Hull, Reid (E), 16. Matthew, Keating (+2),  23. Nocera, Keating (+3), 33. Koch (+5), 41. Brewerton, Parker (+6), 46. Wikstrom (+7).

Top 10 druhého kola:

VyslScottischOpen15_2k

1. kolo: Česká profesionálka Klára Spilková začala skotské mistrovství dvěma ranami nad par. V prvním kole zahrála šest bogey a čtyři birdie, celkem 74 úderů. Je dvě rány nad parem a přenocuje na 23. pozici (+2). V čele turnaje jsou favoritky Novozélanďanka Lydia Ko a Norka Suzann Pettersen, obě se skore -4.

Další pořadí: 6. Boulden, Davies , Parker (-1), 10. Booth, Chen, Reid (E), 16. Clyburn, Nocera (+1), 23. Spilková, Westin, Walker, Woods, Matthew, Keating (+2), 49. Hull, Balikoeva, Brewerton (+4).

"Dnes jsme měly ve Skotsku krásný slunečný den. Vítr byl ráno oproti předešlým dnům velmi klidný, a to bylo velice příjemné. Hřiště je krásně připravené a je radost hrát na tomto úžasném linksu," chválí hřiště Dundonalds Klára Spilková. "Dala jsem dneska hodně bogey. Dostala jsem se dvakrát do nepříjemné situace v bunkru, kdy jsem musel hrát na druhou stranu, než byla jamka. Zároveň jsem tam šoupla i nějaké birdie, hlavně to na poslední jamce," popisuje trable prvního kola. "Dnes jsem hrála +2 a týmové skore máme -6. Zítra jdeme na to ve 12:10," doplnila informaci Spilková.

Top 10 prvního kola:

VyslScottischOpen15_1k

Úvod Nejlepší česká hráčka Klára Spilková se svým caddy Zuzanou Kamasovou odcestovala do Skotska. Hraje zde svůj sedmý turnaj sezóny Aberdeen Asset Management Ladies Scottish Open. Tříkolový turnaj se hraje od pátku 24. do neděle 26.7. Hraje se jako Pro-Am, v každém flightu jsou dvě profesionálky a dva amatéři.

„Do Skotska jsme se Zuzkou Kamasovou dorazily v pondělí večer,” uvedla Spilková v tiskové zprávě. “V úterý jsem hrála cvičné kolo na hřišti Irvine Golf Clubu, kde budu hrát s největší pravděpodobností v pondělí kvalifikaci na British Open. Od včerejšího dne jsme už trénovaly na hřišti Dundonald Links. Zažíváme tu pravé skotské podnebí, je 15°C a vítr je opravdu silný,” informuje česká hráčka. “Dundonald Links je úžasné linksové hřiště. Jsou tu pravé linksové bunkery jako v St Andrews a okolo greenů hráč musí použít spoustu fantazie, aby zvolil správnou ránu a dostal se co nejblíže k jamce. Atmosféra tu panuje úžasná a na první kolo se už moc těším,“ dodala Spilková. První dvě kola odehraje Spilková ve flightu s Norkou Caroline Martens. V pátek startují v 8:40 našeho času z prvního odpaliště, ve sobotu v 13:10 z desátého odpaliště. Česká hráčka je aktuálně na 52. místě žebříčku LET.