CO MÁM V BAGU: Henrik Stenson, vítěz the Open Championship

CO MÁM V BAGU: Henrik Stenson, vítěz the Open Championship

Henrik Stenson vyhrál the Open Championship (a svůj první titul na majoru), když se blýskl neuvěřitelnými údery, které nejsou neobvyklé na hráče, jenž je obecně považován za jednoho z nehlepších ve hře od týčka na green. Stensonovo první vítězství na majoru je navíc o to c


Henrik Stenson vyhrál the Open Championship (a svůj první titul na majoru), když se blýskl neuvěřitelnými údery, které nejsou neobvyklé na hráče, jenž je obecně považován za jednoho z nehlepších ve hře od týčka na green. Stensonovo první vítězství na majoru je navíc o to cennější, že můžeme dle statistik získaných úderů s klidem hovořit o druhém nejlepším vystoupení jednotlivce na majoru od roku 1983. Ano, lepší byl skutečně jen Tiger Woods na U.S. Open v roce 2000.

Musíme se tedy hlouběji podívat na to, s čím čtyřicetiletý Švéd na své soupeře v Royal Troon vyrukoval. Stenson hrál s driverem Callaway XR 16, který poprvé použil letos v lednu. Podle Tracmanova testování našel Stenson driver, který má lehký sklon a dává míčku větší rychlost s daleko menším rozptylem.

Ale pravděpodobně nejpůsobivější částí Stensonovy hry v Royal Troon byla jeho hra železy. V neděli se mu totiž povedlo trefit 16 z 18 greenů, celkově pak ovládl turnaj s úspěšností 77,8 procent v této činnosti. Jeho skvělá hra železy byla velmi zřetelná i na tříparových jamkách, kde dohromady nastřádal pět ran pod par. Švédský golfista hrál mimochodem s železy Callaway Legacy Black - jediný model, který má v bagu již několik let. Tyto železa mají celkem širokou patku, která poskytují dávku shovívavosti. Nedávno přidal pátý hráč světového žebříčku do svého bagu wedge Callaway Mack Daddy 3 Milled v 52 a 58 stupních.

Míčky: Titleist Pro V1

Driver: Callaway XR 16 (Oban Tour Kiyoshi 60x ), 9 stupňů

3-dřevo: Callaway Diablo Octane Tour , 13 stupňů

Železa (2-PW): Callaway Legacy Black

Wedge: Callaway MD3 Milled (52, 58 stupňů)

Putter: Odyssey White Hot XG #7H Putter

Zdroj: GolfDigest.com