Nové písky, green a zase o něco vyšší standard

Nové písky, green a zase o něco vyšší standard

Usnout na vavřínech je snadné, umění je posunout kvalitu o něco dál


V POSLEDNÍCH LETECH není ankety, ve které by se na předních místech neobjevilo jméno Panorama Golf Resort. Ať už se jedná o hodnocení odborníků, či hráčů, jeho obliba není jen konzistentní, spíš by se dalo říct, že stále stoupá. Každé čerstvě otevřené hřiště zažívá jakýsi wow efekt, pro golfisty to neznamená nic jiného než touhu po objevování něčeho nového. Otázkou ale je, co se stane, až prvotní zájem opadne. Zda bude hřiště mít stále co nabídnout, zda hráči budou mít důvod se na něj ještě několikrát vrátit, případně na něj jezdit hrát pravidelně.

Na Panoramě otevřením v roce 2016 nic neskončilo. Přesnější by bylo napsat, že to byl jen začátek cesty, jak každý rok posouvat vlastní standardy dál. Jak v kvalitě, tak rozšiřováním nabídky služeb, různorodých aktivit, herní kvality hřiště a postupného budování atmosféry přátelského areálu pro kohokoli, kdo se rozhodne do Posázaví zavítat. Přesně podle motta: Prostor máte, zážitky jsou na vás!

Výjimkou nebude ani start sezony 2022 a na každého návštěvníka bude čekat pár příjemných překvapení. „Přes zimu jsme neodpočívali a podařilo se nám na hřištích Forest a Meadows zrekonstruovat 46 bunkerů a jeden zrušit,“ prozrazuje manažer hřiště Tomáš Malec. „Šlo především o výměnu a vyčištění drenáží, nové štěrkové podloží, fólii a písek. Přece jenom za šest let provozu a s tím, jak pokročily technologie, si to překážky zasloužily. Neměnili jsme jejich tvar, ale hráči tu změnu poznají na první pohled. Písek už není typicky krémový, ale bělejší. Jde o stejný typ bunkerů a křemičitého písku Provodín 3031, který najdete i na hřištích PGA National Czech Republic nebo od loňského roku na Albatrossu.“

Všichni, kdo hrají na Panoramě pravidelně nebo hřiště v loňském roce navštívili, si mohli všimnout připravované změny na osmé jamce Meadows. Její green konečně našel své původně navrhované místo a je od letošní sezony oproti původnímu greenu posunutý doleva na skalní ostroh nad řekou Sázavou. Nová je také cesta, kte- rá vede k další jamce lesíkem. „Jamka je stejně dlouhá, ale green je přibližně o 30 metrů víc vlevo. V rámci změny a herní strategie jsme také zrušili velký bunker, který byl 100 metrů před ním vpravo,“ vysvětluje Malec. „Jak se ukazuje, jamka bude větší výzvou pro delší hráče, kteří budou mít šanci dostat se druhou ranou na green, aniž by ohrožovali hráče na odpališti deváté jamky. Naopak všechny, kdo hrají konzervativně, potěší, že na pravé straně fairwaye teď budou mít víc místa pro příhru a nebudou se muset bát písku.“

 

PŘESNĚ PODLE MOTTA: PROSTOR MÁTE, ZÁŽITKY JSOU NA VÁS!

 

Kácov neleží od Prahy nebo větších měst okolo dálnice D1, od loňska průjezdné, nijak daleko. Z Prahy nebo Jihlavy to sem zvládnete do 45 minut. Opraven a otevřen byl i most přes řeku, a železniční přejezd dostal nové zabezpečení se závorami. Pořád je to sice výlet na celý den, ale jde o areál, ze kterého se domů nikomu obvykle nechce. Není se čemu divit – posezení na terase láká k odpočinku a restaurace byla vždy vyhlášená nabídkou pokrmů připravovaných z vlastních surovin. „Zásadní změnu nečekejte; tým se nezměnil ani v restauraci, ani v kuchyni. Připravujeme jen lehkou změnu sortimentu a zůstane i denní nabídka v podobných cenových relacích jako v loňském roce. I letos budou základ všech jídel tvořit produkty z naší eko farmy v Kozojedech. Najdete je v tradiční české nebo mezinárodní kuchyni, steacích, a co mám sám nejraději, v domácích dezertech,“ láká Malec.

Jedna věc je vyrazit jen tak na golf, jiná jet na turnaj. Letošní rok bude pravděpodobně tím zlomovým a vyhrávat budou kluby, které dokážou těm soutěživějším z nás nabídnout něco víc. Panorama krom tří devítek disponuje bohatým zázemím. Ať už se jedná o možnost ubytování, doprovodných sportů nebo v loňském roce nově otevřeného Panorama wellness. Třeba tak výhru na turnaji oslavíte ve vířivce nebo necháte tělo za odměnu relaxovat v sauně či parní lázni, případně nohy na Kneippově chodníku. Nebo celou svou tělesnou schránku svěříte do rukou thajských masáží Tawan. Abyste si to ale zasloužili, musíte mít o co hrát.

„I pro letošní rok jsme nejen pro členy připravili sérii devíti otevřených turnajů Panorama Golf Tour. Každý z turnajů má svého partnera a díky nim se vždy hraje o zajímavé ceny. Vítěz celé tour, kdy do žebříčku počítáme jen pět nejlepších výsledků, získá hrací kartu na rok 2023. Pro hráče s nejlepším součtem brutto a netto bodů je pak připraven elektrický vozík MotoCaddy. Hrát se bude na různých kombinacích devítek a první turnaj se odehraje o první neděli po Velikonocích,“ vysvětluje Malec.

Zajímavá je i cena, kdy každý hráč zaplatí startovné 550 korun, které obsahuje bohaté občerstvení do hry, poté po 9. jamce, a nakonec ještě oběd po hře. Pro hosty je připravena i zvýhodněná cena hracího fee ve výši 1550 korun. „V součtu je to vlastně jen o 150 korun víc, než je víkendová cena hracího poplatku, a přitom můžete vyhrát zajímavé ceny a kvalifikovat se na každoroční turnaj vítězů na konci sezony. Vítězové si samozřejmě mohou skočit do jezírka a jako památku na celý den si odnést župan. Během turnajů obvykle pro hráče chystáme další překvapení, třeba ve formě ochutnávek vín a podobně,“ zakončuje Malec.

– S ROBINEM DRAHOŇOVSKÝM

2022