Hlavní hvězdy začaly výtečně, v červených číslech dva Češi

European Tour
Hlavní hvězdy začaly výtečně, v červených číslech dva Češi

Ondřej Lieser a Michal Pospíšil za sebou mají velmi povedené úvodní kolo D+D Real Czech Masters. V čele turnaje se nachází největší hvězda Henrik Stenson a také Australan Maverick Antcliff. 


Pro Ondřeje Liesera kolo nezačalo dobře. Jak jsme ale již psali zde, vše se otočilo na čtvrté jamce. Nejlepší český golfista je tak po první rundě s výsledkem -4 na děleném třetím místě.

O ránu lépe je na tom duo Henrik Stenson - Maverick Antcliff. Švédská hvězda neudělala na úvod jedinou chybu a za zmínku stojí především neuvěřitelná druhá rána na dlouhé pětiparové devítce. 

Na green této jamky se druhou ranou dostal také Danny Willett, který dělí pozici s Ondřejem Lieserem. Po pěti jamkách měl náběh na vynikající kolo Rory Sabbatini. Druhá devítka se mu ovšem nepovedla a výsledek -1 stačí až na dělené sedmatřicáté místo. S touto pozicí je ale zcela jistě spokojen druhý český hráč v červených číslech, Michal Pospíšil.

V paru hrají Filip Mrůzek a Matyáš Zapletal, i toto skóre by v současné chvíli stačilo na cut. Rozhodovat se nicméně bude zítra. Ve hře jsou zcela jistě i další čeští hráči, Jan Cafourek zahrál jednu ránu nad par, kvarteto Bareš - Kořínek - Bača - Zuska poté dvě.