Leaderboard Masters 2022: Smith zadělal na drama, lídrem stále Scheffler

PGA TOUR
Leaderboard Masters 2022: Smith zadělal na drama, lídrem stále Scheffler

Scottie Scheffler udržel v Augustě vedení a před finále vede o tři rány. Největším soupeřem bude světové jedničce pravděpodobně Cameron Smith, který s ním půjde v závěrečném flightu.


-9 Scottie Scheffler

Scottie Scheffler nadále vede, i když v rámci Moving day vyrobil o dvě chyby více než za předchozí dva dny. Celkem zapsal pět bogey a především druhá devítka se mu příliš nepovedla. Když na ni vstupoval, měl náskok šesti ran. Náskok se nakonec smrskl, světová jednička má ale nadále vše ve svých rukou. 

-6 Cameron Smith

Cameron Smith zopakoval výkon z úvodní rundy, upsal čtyři údery a pro finále v Augustě si dal šanci. Včera zachyboval jen dvakrát, šestkrát zaskóroval a dnes půjde v posledním flightu se Schefflerem.

-4 Sungjae Im

Po šesté jamce, kdy Im zahrál druhé bogey v řadě a po double-bogey z jedničky měl obrovské manko, by na něj sázel asi málokdo. Od té chvíle byl ale Im bezchybný, nasázel pět birdie a je rozhodně ve hře o titul.

-2 Shane Lowry, Charl Schwartzel

Když na šestce parádně zaskóroval na tříparu, zdálo se, že nejvážnějším soupeřem Schefflera bude Shane Lowry. Od té chvíle ale nepřišel jediný úspěch. Třikrát se naopak musel smířit s bogey a před finále ztrácí sedm ran. Stejně jako Charl Schwartzel, který se nejsilnější zdál po hole-outu do eaglu na čtyřparové desítce. Po něm ale přišla čtyři zaváhání a Schwartzel je tak nejspíše mimo hru. 

-1 Corey Conners, Justin Thomas

even PAR Danny Willett

Pod parem hřiště je v Augustě po třech kolech jen sedm hráčů. V paru poté hraje jediný, a to konkrétně Danny Willett. Včera zažil poměrně nudné kolo s jedním birdie a dvěma bogey. 

+1 Tommy Fleetwood, Dustin Johnson, Jason Kokrak, Rory McIlroy, Collin Morikawa

+2 Hideki Matsuyama a 3 další

Hideki Matsuyama triumf neobhájí a zelené sako si sám sobě nepředá. Při Moving day zaznamenal jen dvě birdie, kromě double-bogey si připsal i pět bogey a dnes může maximálně bojovat o TOP 5.

+3 Viktor Hovland, Marc Leishman, Lee Westwood a 5 dalších

+4 Tony Finau, Sergio García, Joaquin Niemann a 5 dalších

+5 Kevin Na, Christiaan Bezuidenhout

+6 Harold Varner III a 4 další

+7 Jon Rahm, Tiger Woods a 2 další

O Tigeru Woodsovi opět více zde. Na skóre +7 se nachází také světová dvojka Jon Rahm. Španěl včera poztrácel dalších pět ran a roli největšího favorita nepotvrdil. Dnes si alespoň zahraje ve flightu se svým vzorem, tedy s Tigerem. 

+8 Patrick Cantlay, Max Homa, Bubba Watson

+9 Tyrrell Hatton, MacKenzie Hughes

+10 Billy Horschel

+11 Cameron Davis

+12 Adam Scott