Leaderboard Masters 2022: Scottie Scheffler má první major, geniální finále vystřihl McIlroy

PGA TOUR
Leaderboard Masters 2022: Scottie Scheffler má první major, geniální finále vystřihl McIlroy

Úchvatným způsobem zakončil Masters 2022 Rory McIlroy. Díky naprosto skvostnému výkonu se posunul na druhou pozici. Z prvního majoru se ale raduje ve formě hrající Scottie Scheffler. 


-10 Scottie Scheffler

Boj o zelené sako byl zpočátku velmi dramatický. Cameron Smith totiž na úvodních dvou jamkách skóroval a stáhl náskok Schefflera na jediný úder. Na trojce si navíc Scheffler nepřihrál vůbec dobře a Smith byl v obrovské výhodě. Jenže i on si nepřihrál dobře, to Scheffler poslal míček třetí ranou do jamky a prakticky rozhodl o svém triumfu.

Scheffler přidal další birdie na sedmičce, po chybě na desítce zahrál ještě dvě birdie a bylo definitivně vystaráno. Na závěrečné jamce sice Scheffler zahrál double-bogey, o triumf ale přijít nemohl. Scottie Scheffler prožívá skvostné období své kariéry a nyní se raduje i ze zisku prvního majoru. Dodejme, že naprosto zaslouženě. 

-7 Rory McIlroy

Dalším hrdinou dne je dozajista Rory McIlroy. Jeho výkon byl ve finále neuvěřitelný. Jedno birdie za druhým, eagle na třináctce a dokonalá rána z bunkeru na závěr. Rory McIlroy upsal osm ran a došel si pro vynikající druhé místo. Kdo ví, jak by to vypadalo, kdyby během úvodních dvou dnů nezahrál dvě rány nad par. Pro Roryho McIlroye jde ale o obrovské povzbuzení do dalších turnajů. 

-5 Shane Lowry, Cameron Smith

O Smithovi jsme již psali. Vaz mu zlomily chyby na trojce a čtyřce, dech mu poté došel na druhé devítce, kde sice třikrát zaskóroval, kromě dvou bogey ale na dvanáctce zahrál triple-bogey a definitivně se odstřelil ze hry o titul. Třetí pozici dělí se Shanem Lowrym. I u něj by možná bylo vše jinak, kdy by pro změnu nezahrál triple-bogey na tříparové čtyřce.

-4 Collin Morikawa

S Rorym McIlroyem se náramně bavili. Collin Morikawa sice třikrát chyboval, kromě toho ale nasázel šest birdie, jeden eagle a dostal se do TOP 5. Pro Morikawu tak bylo Masters nakonec úspěšné.

-3 Corey Conners, Will Zalatoris

Will Zalatoris znovu slaví na Masters perfektní umístění. Nejlepší kolo si taktéž schoval na závěr. Sedm birdie, jen dvě chybky a konečné dělené šesté místo. Umístění dělí s Coreym Conneresem.

-1 Sungjae Im, Justin Thomas

Pod par zahráli ještě Sungjae Im a Justin Thomas. Thomas i přes šest birdie hrál pouze v paru, Im tři rány ztratil a ihned po turnaji tak příliš dobrou náladu neměl. 

even PAR Cameron Champ, Charl Schwartzel

+1 Dustin Johnson, Danny Willett

Nejnudnější kola v průběhu Masters hrál jednoznačně Danny Willett. Žádný eagle, žádné double-bogey. Celkem Willett zahrál jen 10 birdie a 11 bogey, s děleným dvanáctým místem ale rozhodně může být spokojený. 

+2 Matt Fitzpatrick, Tommy Fleetwood, Lee Westwood, Hideki Matsuyama, Kevin Na a 4 další

Obhájce titulu Hideki Matsuyama nasázel ve finále pět birdie, zaznamenal ale i stejný počet chyb a po nepovedené sobotě se musí spokojit se čtrnáctou pozicí. Na ní najdeme také anglické trio Fitzpatrick - Fleetwood - Westwood. Umístění to rozhodně není špatné. 

+3 Sergio García, J.J. Spaun a 2 další

Na poslední chvíli se J.J. Spaun protáhl na Masters a nevedl si vůbec zle. Jedno kolo se mu podařilo pod par, včera hrál přesně v paru a dělenou 23. pozici zcela jistě bere. 

+4 Seamus Power, Jon Rahm, Viktor Hovland

+5 Marc Leishman a 4 další

+6 Tony Finau, Joaquin Niemann, Patrick Reed, Webb Simpson

+7 Patrick Cantlay, Bubba Watson a 2 další

+8 Billy Horschel

+9 Christiaan Bezuidenhout, Kevin Kisner

+12 Cameron Davis

+13 Tiger Woods

Ve finálové rundě už byly zdravotní potíže Tigera Woodse hodně viditelné. I přesto je dalším hrdinou The Masters 2022. Více o jeho kole píšeme zde

+14 Max Homa, Adam Scott

+15 Daniel Berger, MacKenzie Hughes

+17 Tyrrell Hatton

Poslední pozici na Masters (tedy pokud počítáme jen hráče, kteří prošli cutem) obsadil Tyrrell Hatton. Během víkendu poztrácel celkem patnáct ran, včera si dokonce připsal nelichotivých 80. Potíže mu dělala především pětiparová třináctka. Ve druhé rundě zde skóroval, v sobotu ale zahrál triple-bogey a včera double-bogey.