FlightScope Mevo+

FlightScope Mevo+

JEDNOM Z MINULÝCH dílů jsme vám nastínili řešení domácího tréninkového simulátoru v ceně do sto tisíc korun. Skládačky, která je nejen cenově dostupná, ale navíc se vejde do běžné garáže a postavit si ji zvládne sám i šikovnější kutil. Jak je to ale s vyspělými simulátory, které si necháte postavit na míru? Profesionálním řešením, které nebude jen na oko, nebude sloužit čistě jen zimnímu udržování švihu a nebudete se na ně stydět pozvat své nejlepší přátele? Připravili jsme si pro vás příklad kvalitní domácí instalace golfového simulátoru.


Mnozí z vás by patrně předpokládali, že se cena bude pohybovat někde na úrovni nového automobilu. A nejen jeho základní verze, ale té lépe vybavené. Je i není to pravda. Sáhnete-li po odborné pomoci, nových komponentech a celém řešení na zakázku, budete muset opravdu sáhnout hlouběji do kapsy. Nebude to nicméně tolik, abyste museli žádat o leasing nebo museli dělat velké kompromisy.

Jak už jsme dříve psali, srdcem simulátoru je vždy kvalitní snímací zařízení. V poslední době to jsou radarové technologie, které nejen nahrazují drahé vysokorychlostní kamery, ale dokážou i změřit vše, co k věrné simulaci potřebujete. V tomto případě se jedná o monitor odpalů FlightScope Mevo+, který se na trhu objevil v letošním roce. V balení navíc získáte i simulační software TruGolf E6 Connect pro operační systém iOS a dvě mobilní aplikace pro iOS a Android. Samozřejmostí je i možnost rozšíření na PC verzi pro Windows a 27 golfových hřišť.

Základní stavební kámen simulátoru v podobě monitoru odpalů Mevo+ navíc využijete po celý rok. V průběhu letní sezony ho můžete použít při venkovním tréninku nebo kdykoliv při on-line lekcích s trenérem.

Aby vám ale vše správně běhalo a dokázali jste simulaci převést na plátno, budete potřebovat ještě dvě důležité součásti. Tou první je počítač s operačním systémem Windows 10 Home, procesorem minimálně Intel i5, 8 GB vnitřní paměti, grafickou kartou nVidia GTX1660, 25 GB paměti a dotykovým monitorem. Druhou nezbytnou součástí je pak kvalitní projektor s rozlišením Full HD, čočkou Short Throw a svítivostí minimálně 3200 ANSI lumenů.

Již ve druhém dílu našeho seriálu jsme zmiňovali projekční plátno. Nejde jen o jeho odrazivost obrazu, ale také odrazivost, resp. absorpci míčků. Plátno by mělo nejen něco vydržet, ale zároveň by mělo být bezpečné a míčky neodrážet zpět do místnosti. Součástí by měla být i konstrukce, na kterou je možné plátno nejen správně instalovat, ale slouží i jako box pro zachytávání míčků, instalaci osvětlení a dalších komponent. S tím souvisí i podlaha, která vám umožní míčky správně odpalovat a puttovat a která je se záchytným systémem pevně spojená.

Tato instalace je samonosná a nepotřebuje žádné stavební úpravy interiéru. Dá se i lehce demontovat, je přenosná, a spokojíte-li se s tímto čistě technickým vzhledem, její stavba a odladění zaberou jen pár dnů.

V dnešní době, kdy se zábava a sportovní aktivity stěhují čím dál více domů, není problém soukromé fitness doplnit také o kvalitní golfové tréninkové zázemí. Samozřejmostí je i možnost využít projektor a plátno jako náhradu za velkoformátové domácí kino nebo další virtuální sportovní centrum.

Více informací na www.golfsimulatory.cz