GAPP Tour je stále s námi, duchovní otec aplikace má hned trojitou radost

PR článek
GAPP Tour je stále s námi, duchovní otec aplikace má hned trojitou radost

Rok 2020 nepatřil k těm nejveselejším, a golf zažil, tak jako všechny sporty, útlum způsobený pandemickou situací. Social distancing a zavírání golfových areálů způsobilo, že zahrát si s někým partičku bylo odrazu vlastně nemožné.


Že se dá i v takových časech myslet pozitivně a hledat řešení, které přežijí COVID-19 nám vyprávěl Martin Novák, duchovní otec aplikace GAPP Tour, kterou si můžete stáhnout zdarma jako AppStore, tak na Google Play.

 

Usmíváte se. Těšíte se, že se otevírají golfové areály a lidé se setkají na green-u?

Samozřejmě, pro všechny to bylo náročné období. Golf je o setkávání a soutěži. Vlastně o tom je i naše appka. Každý vám řekne, že během pandemie měl čas zpomalit, my jsme spíše zrychlili. Aplikace, kterou jsme měli vyvinutou ještě před pandemií, jakoby předběhla svůj čas a my jsme si řekli, že ji prostě musíme přivést k dokonalosti a pustit mezi lidi co nejdříve. A nedávno se nám to konečně podařilo.

Takže máte důvod k dvojité radosti?

Vlastně k trojité, narodila se nám dcerka a ta mi dělá radost největší.

Gratulujeme! Pojďme zpět k aplikaci. Víte nám o ní říct více?

Naše aplikace GAPP Tour je vlastně jakýsi virtuální turnaj, který si můžete buď vypsat sami, nebo se můžete zúčastnit už organizovaných turnajů. Samozřejmě, nehrajete na turnaji s ostatními hráči fyzicky, ale zaznamenáváte a verifikujete své výsledky, které odpovědná osoba v golfovém areálu nahraje do systému, a tak soutěžíte. Samozřejmostí jsou ceny, které získáváte od našich partnerů výměnou za vyhrané kredity.

Co Vás inspirovalo k tvorbě tohoto konceptu? Proč právě turnaje, které hráči odehrají sami?

Golf je úžasná hra, a je skvělé se porovnávat se svými spoluhráči. Mnoho lidí, kteří se věnují golfu, je však velmi vytížených. Často je problém se setkat na hřišti a odehrát všechny jamky, opravdu si zasoutěžit. Dlouho jsme přemýšleli, jak udělat právě tento aspekt více "cool" a pak to přišlo. Co kdybych věděl organizovat turnaj pro své kamarády? Nebo soutěžit s těmi nejlepšími? A o tom je vlastně naše aplikace. Můžete si vytvářet vlastní turnaje, klidně z toho udělat s přáteli tradici. A to jsme samozřejmě ještě netušili, jaký smysl získá naše aplikace během pandemie, když si jen tak zahrát s kamarády a známými prostě nebylo možné.

A lidé se zapojují?

Lidí online turnaje baví. Postupně získáváme stále více a více registrovaných hráčů, a vytváří se velmi pěkná komunita. Už se těšíme, jak budeme moci po uvolnění opatření uspořádat první live GAPP Tour turnaj.

Takže můžou jít všichni rovnou soutěžit?

Ano, pokud jste registrovaní v asociaci, tak máte dveře otevřené. Už máme vypsané turnaje na tento rok a hráči se registrují jedna radost, budeme rádi, když nám dáte šanci, věřím, že si appku oblíbíte.