Senzačním vítězem Czech Masters 2023 se stal Clements, skvělý Zuska dělí čtrnácté místo

D+D Real Czech Masters
Senzačním vítězem Czech Masters 2023 se stal Clements, skvělý Zuska dělí čtrnácté místo

Naprosto senzačním vítězem D+D Real Czech Masters se stal Angličan Todd Clements, který vyrovnal rekord hřiště, rekord turnaje a připsal si svůj první titul na DP World Tour. Jiří Zuska zahrál opět vynikající kolo a v celkovém součtu dělí parádní 14. místo.


Todd Clements při svém 30. startu na DP World Tour předvedl famózní finálový výkon, díky kterému si došel pro svůj první titul. Šestadvacetiletý Angličan už po osmi jamkách hrál za -6 a na třináctce přidal své deváté birdie.

Rekord hřiště sice nepřekonal, opět jej ale dorovnal na 63. A dorovnal i rekord celého turnaje, který činí dvaadvacet ran pod par Albatrossu. Překonat jej mohl fantasticky hrající Matt Wallace, který za celý turnaj udělal jen dvě chyby. "Jednoznačně mé nejlepší kolo v kariéře," hovořil po skončení turnaje.

Matt Wallace dnes hrál znovu skvěle, trefil pět birdie, ale po nevyužitých šancích na patnáctce a především na osmnáctce přišel o možnost získat na DP World Tour po dlouhých pěti letech.

Nikdo další se k této dvojici nepřiblížil, třetí Nicolai Hojgaard upsal osmnáct ran, čtvrtou příčku dělí Ludvig Aberg, Robert MacIntyre či Sämi Välimäki.

Parádní golf ve finálové rundě, která začal s více než hodinovým zpožděním kvůli mlze, opět předváděl Jiří Zuska. Znovu zaskóroval na prvních dvou jamkách a dostal se do TOP 10. Další birdie přidal na devítce, ovšem druhá část Albatrossu už mu tolik nevyšla.

Na pětiparové desítce nezaskóroval, na posledním pětiparu dokonce ztratil. Rozloučil se ale zásahem na osmnáctce, díky kterému s celkovým výsledkem -14 obsadil dělené 14. místo.