TSHWANE OPEN: K titulu dokráčel Schwartzel

Vedení po třetím kole si zkušeně pohlídal, a nakonec zvítězil s ohromujícím náskokem osmi ran. Jihoafričan Charl Schwartzel slaví v Pretorii zisk titulu na TSHWANE OPEN, kterým si vydělal přes 163 tisíc amerických dolarů. Vítěz Masters z roku 2011 vystřihl velmi soli


Vedení po třetím kole si zkušeně pohlídal, a nakonec zvítězil s ohromujícím náskokem osmi ran. Jihoafričan Charl Schwartzel slaví v Pretorii zisk titulu na TSHWANE OPEN, kterým si vydělal přes 163 tisíc amerických dolarů. Vítěz Masters z roku 2011 vystřihl velmi solidní nedělní kolo, když zaznamenal svůj nejlepší výkon na akci (čtvrtek: 71, pátek: 64, sobota: 66) a zahrál 63 úderů.
Celkové pořadí: Schwartzel (-16), Winther (-8), Michael (-6), Burmester (-5),  Sterne (-5),  Walters (-5)
Schwartzel slaví na TSHWANE OPEN vůbec poprvé a potvrzuje herní vzestup. V listopadu po dvou letech konečně vyhrál na okruhu European Tour, když se radoval na ALFRED DUNHILL CHAMPIONSHIP (hráno rovněž v JAR). V Pretorii se dlouho vyvaroval chybám, za úvodní tři dny předvedl jediné bogey. Překvapením finálového kola se stal Dán Jeff Winther, jemuž se díky 64 ranám podařilo proklouznout až na druhé místo. Třetí končí domácí Anthony Michael.
Obhájce prvenství George Coetzee nenaplnil své ambice a umístil se na děleném čtrnáctém místě.