Melecká v JAR vybojovala pátou pozici a především pozvánku na další turnaj LET

Melecká v JAR vybojovala pátou pozici a především pozvánku na další turnaj LET

Na Joburg Ladies Open si Tereza Melecká došla pro vynikající dělenou pátou pozici a především pro pozvánku na další turnaj Ladies European Tour, který se v příštím týdnu uskuteční v Kapském Městě. 


Tereza Melecká nezačala finálové kolo dobře, po double-bogey ze trojky se ale oklepala a nasázela tři birdie ve čtyřech jamkách. Po bogey na devítce se znovu rozjela ke spanilé jízdě a po birdie na dvanáctce, třináctce a šestnáctce se dostala až na třetí místo leaderboardu.

Na závěrečných dvou jamkách ale ztratila dvě rány a s výsledkem -8 obsadila dělenou pátou pozici. Na posledních dvou jamkách ztratila dokonce tři rány Švýcarka Chiara Tamburlini.

Té ale ani závěrečné double-bogey v cestě za titulem vůbec nepřekáželo. 296. hráčka světa porazila druhou Thajku Aunchisu Utama o plných sedm ran a připsala si svůj první titul ve své kariéře.

Z českých hráček skončila pod parem ještě Sára Kousková, jež ale ve finále neudržela skóre pod par a s výsledkem -2 obsadila dělené jednadvacáté místo. Kristýně Napoleaové se výrazně nepovedla druhá devítka (čtyři bogey, pět parů) a výsledkem je 52. místo. 

Jana Melichová ve finálové rundě zahrála jediné birdie, přišla o další čtyři údery a s celkovým součtem šesti ran nad par skončila na děleném 58. místě.