V Jižní Karolíně vede před Moving day Morikawa a další tři golfisté, jen ránu ztrácí Aberg

PGA TOUR
V Jižní Karolíně vede před Moving day Morikawa a další tři golfisté, jen ránu ztrácí Aberg

Týden po Masters se na PGA Tour hraje další exkluzivní turnaj. Tentokrát jde o RBC Heritage, na který bylo pozváno devětašedesát golfistů. A po dvou kolech je v čele hned kvarteto hráčů v čele s Collinem Morikawou.


Collin Morikawa udělal za dva dny jedinou chyby. K tomu ale nasázel dvanáct birdie a usadil se v čele. Na něm ovšem není sám. J.T. Poston a Tom Hoge mají totožnou bilanci, americké trio doplňuje Rakušan Sepp Straka.

Osmadvacátý hráč světa zaskóroval hned čtrnáctkrát, na čtyřparové jedničce ale včera přišel hned o dvě rány. Jen úder ztrácí MacKenzie Hughes, Patrick Rodgers a Ludvig Aberg.

Čtyřiadvacetiletý Švéd je aktuálně ve vynikající formě a po druhém místě v Augustě má nadosah další skvělý výsledek. Ve hře o titul jsou rozhodně i Sahith Theegala či Patrick Cantlay (oba -9), tři rány poté ztrácí světová jednička Scottie Scheffler.

Daleko za očekáváním naopak zůstává Tommy Fleetwood, jenž si prodlouží čekání na první titul z PGA Tour o další týden. V úvodních dvou kolech zaskóroval jen třikrát, po čtyřech bogey je ale na opačné polovině leaderboardu, než by si představoval.