Melecká hraje na Joburg Ladies Open o titul, do víkendu prošly všechny čtyři Češky

Melecká hraje na Joburg Ladies Open o titul, do víkendu prošly všechny čtyři Češky

Parádní turnaj v rámci Ladies European Tour zatím hraje Tereza Melecká a před víkendem ztrácí na čelo jen čtyři rány. Cutem navíc prošly i další tři české zástupkyně. 


Na Joburg Ladies Open mají za sebou golfistky dvě kola. Tereza Melecká si úvodní rundu pokazila triple-bogey na sedmnáctce, dnes ale neudělala jedinou chybu, čtyřikrát zaskórovala a dostala se na dělené čtvrté místo.

Vede domácí Nadia Van Der Westhuizen, až 852. hráčka světa. Melecká na ni ztrácí jen čtyři rány a víkend ještě může vše změnit. Kromě rodačky ze Šternberku prošly do víkendových kol i další tři české hráčky.

Jana Melichová se oproti první rundě zhoršila o čtyři rány, s -2 je přesto na skvělé dělené dvanácté pozici. Ránu nad par zatím hraje Kristýna Napoleaová, ta se ale naopak v průběhu pátečního kola o tři údery zlepšila.

Zatím "nejhůře" si vede dosud nejlepší česká hráčka v sezoně Sára Kousková. Mrzet ji ale může nepovedený závěr dnešního představení. Ještě na startu šestnáctky hrála za -4 a bez jediné chyby.

Na čtyřparu ale přišla o tři rány, podruhé v řadě poté ztratila i na osmnáctce. Aktuální skóre +2 tak momentálně značí dělenou čtyřicátou příčku.