Jak Day vyhrál sezonu majorů bez zisku jediného majoru

Se vším respektem k Jordanu Spiethovi, který se zapsal do historie, když v roce 2015 vyhrál dva majory, nikdo neměl větší šanci vyhrát major v roce 2016 než Jason Day. Australan byl největším favoritem na všech čtyřech letošních majorech, jelikož na ně vstupoval z pozice světo


Jason Day - Arnold Palmer Invitational 2016Se vším respektem k Jordanu Spiethovi, který se zapsal do historie, když v roce 2015 vyhrál dva majory, nikdo neměl větší šanci vyhrát major v roce 2016 než Jason Day. Australan byl největším favoritem na všech čtyřech letošních majorech, jelikož na ně vstupoval z pozice světové jedničky. A přestože se mu to nepovedlo, dostal se na čelo nejúspěšnějšího hráče na letošních majorech jiným způsobem. Dayovi se totiž povedlo nahrát nejnižší skóre ze všech čtyř majorů ze všech hráčů, kteří na nich prošli cutem. A těsné to nebylo. S devíti ranami pod par porazil druhého Jordana Spiethe o dvanáct ran. Světová jednička totiž skončila na dělené 10. příčce na Masters, dělené 8. pozici na U.S. Open, děleném 22. místě na British Open a teď druhá na PGA Championship. Oba golfisté byli zároveň spolu s dalšími dvanácti hráči jedinými, kteří se zúčastnili všech majorů. Oba v této statistice přitom zaujali první dvě příčky už v uplynulém roce. Loni měl ale Spieth náskok na ostatní 54 ran, čímž zlomil počin Tigera Woodse z roku 2000.

Další jména v pořadí už vás ale pravděpodobně překvapí. Třetí skončil v této statistice Argentinec Emiliano Grillo s +10, čtvrtý se pak umístil Američan Kevin Na s +13.

Zdroj: GolfDigest.com