Týden ve světě golfu: Vše o Tigerovi, Spilková slavila, Mickelson na sále

Týden ve světě golfu: Vše o Tigerovi, Spilková slavila, Mickelson na sále

Neuniklo vám minulý týden?   WOODS nastoupí na GENESIS OPEN Po skvělém představení na HERO WORLD CHALLENGE (Tiger Woods při návratu k soutěžnímu golfu předvedl nejvíce birdie ze všech hráčů) oznámil čtrnáctinásobný majorový šampión první turnaj, kde se před


Neuniklo vám minulý týden?
 

WOODS nastoupí na GENESIS OPEN

Po skvělém představení na HERO WORLD CHALLENGE (Tiger Woods při návratu k soutěžnímu golfu předvedl nejvíce birdie ze všech hráčů) oznámil čtrnáctinásobný majorový šampión první turnaj, kde se představí v roce 2017. Čtyřicetiletý Američan se přihlásil na GENESIS OPEN, na známý podnik konaný poblíž Los Angeles – v Riviera Country Clubu v kalifornském Pacific Palisades.

http://www.golfdigest.cz/2016/12/woods-odtajnuje-plany-v-unoru-nastoupi-na-genesis-open/

Ještě více novinek o Woodsovi? Podívejte se do souvisejících článků.


 

Světová jednička hledá nového kouče

lydia-ko-trophy-1026-instagramsLydia Ko, golfová světová jednička mezi ženami, je v období profesních rozchodů – nejprve v říjnu ukončila spolupráci s caddiem Brianem Hamiltonem, poté se také rozešla se svým koučem švihu Davidem Leadbetterem. Se známým instruktorem pracovala tři roky. Ko zažila vedle Leadbettera obrovské úspěchy (získala dvanáct titulů na LPGA a také olympijské stříbro, v roce 2015 se stala nejmladší Hráčkou roku v historii LPGA), přesto hledá jiného trenéra pro svůj švih. Stále také nemá jasno o tom, kdo bude jejím novým stálým caddiem.


 

Stenson hráčem roku na European Tour

 Rok 2016 byl bezesporu nejlepší sezonou v kariéře Henrika Stensona. Čtyřicetiletý Švéd totiž vyhrál svůj první major, když v úžasné bitvě s Philem Mickelsonem ovládl The Open v Royal Troon. Kromě toho Stenson triumfoval i na BMW International Open a podruhé v kariéře se radoval z titulu v Race to Dubai, což je jasným důkazem jeho celosezonního úspěchu. A právě díky těmto fantastickým výkonům obdržel současný čtvrtý nejlepší hráč světa cenu Golfista roku podle European Tour.


 

Mickelson podstoupil další operaci

Phil Mickelson a Henrik Stenson - The Open 2016, Royal TroonZkraje listopadu řekl Phil Mickelson redaktorovi americké verze Golf Digest, že podstoupil operaci pupeční kýly. Pár dní po odehrání SAFEWAY OPEN. Nemělo jít o nic zásadního a zákrok se neměl podepsat na přípravě na novou sezonu. Nyní se ovšem zdá, že Američanův zdravotní stav se zkomplikoval. Podle ESPN populární golfista šel na další operaci s kýlou a dosud není jasné, kdy se bude moci vrátit k soutěžnímu golfu. Před touto zprávou se očekávalo, že Mickelson bude startovat na CAREERBUILDER CHALLENGE.  Mickelson má za sebou výtečnou sezonu, šestkrát se umístil v TOP5, na OPEN CHAMPIONSHIP svedl úžasnou bitvu se Švédem Henrikem Stensonem a válel na Ryder Cupu.


 

KLÁRA SPILKOVÁ slavila 22. narozeniny, jaký byl její rok?

http://www.golfdigest.cz/2016/12/klara-spilkova-byl-to-urcite-nejzajimavejsi-rok-me-profesionalni-kariery/

Fowler diktuje golfové módě

Američan RicPUMA%20Shoeskie Fowler určuje módní trendy:  Puma představila další dva páry obuvi inspirované hvězdným golfistou, aktuální světovou dvanáctkou. Puma rozšířila sortiment kotníčkových golfových bot o černo-bílou kombinaci a oranžovou-bílou. TitanTour Ignite Hi-Top tak nově existují ve třech verzích, všechny mají svršek z vodě odolné kůže a páskem Velcro. Prodejní cena je 200 dolarů. Nově také vychází edice pro juniory, což nemůže vzhledem k Fowlerově popularitě mezi mladými nikoho překvapit. Ta se prodává za poloviční cenu.  Fowler nosil model TitanTour Ignite Hi-Top po většinu sezóny 2016.


 

Míčky z obchodního řetězce? Jsou hitem a vyprodané

Costco, jeden z největších amerických maloobchodních řetězců, se vrhl do nového odvětví – začal prodávat golfové míčky vlastní privátní značky. A za méně než dva měsíce se tyto míčky staly takovým hitem, že jsou vyprodané. Sklad zůstal prázdný. 

http://www.golfdigest.cz/2016/12/micky-z-obchodniho-retezce-jsou-hitem-a-vyprodane/