TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Titul pro Hadwina, Woods stále mimo hru i skvělí Češi v Maroku

Neuniklo vám minulý týden? VALSPAR CHAMPIONSHIP: Hadwin získal první titul Za necelé dva měsíce toho Adam Hadwin stihl docela dost. V lednu nastřílel na CareerBuilder Challenge magických 59 ran, v březnu se už raduje z prvního titulu na PGA Tour a za dva týd


Neuniklo vám minulý týden?

VALSPAR CHAMPIONSHIP: Hadwin získal první titul

PALM HARBOR, FL - MARCH 12: Adam Hadwin of Canada holds the trophy with fiancee Jessica Dawn after winning the Valspar Championship during the final round at Innisbrook Resort Copperhead Course on March 12, 2017 in Palm Harbor, Florida. Hadwin won with a score of -14. Sam Greenwood, Image: 325084149, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Getty images Za necelé dva měsíce toho Adam Hadwin stihl docela dost. V lednu nastřílel na CareerBuilder Challenge magických 59 ran, v březnu se už raduje z prvního titulu na PGA Tour a za dva týdny se ožení. 29letý Kanaďan v neděli udržel vedení ze třetího kola a na VALSPAR CHAMPIONSHIP zvítězil. Přitom se ještě na osmnácté jamce dělil o vedení s Patrickem Cantlayem, jenže Američan na závěrečné jamce chyboval. „Nikdy si nemůžete být jistí, dokud práci nedokončíte. Mám štěstí, že tu po té jamce mohu s vámi sedět, ale rozhodně to beru. A nemůžu se dočkat, co všechno s tím vítězstvím přijde,“ zářil Hadwin. Hvězda turnaje Henrik Stenson obsadil dělené sedmé místo. Konečné pořadí: Adam Hadwin (-14), Patrick Cantlay (-13), Jim Herman (-12), Dominic Bozzelli (-12), Tony Finau (-11), Charl Schwartzel (-9), Wesley Bryan (-8), Henrik Stenson (-8), Russell Henley (-7), John Huh (-7)
  http://www.golfdigest.cz/2017/03/o-svetovou-jamkovku-neni-velky-zajem-stenson-ani-rose-ji-hrat-nebudou/

HERO INDIAN: Chawrasia obhájil titul!

SSP Chawrasia dopsal svůj unikátní příběh a stal se prvním golfistou na European Tour, který vyhrál první čtyři turnaje na tomto okruhu ve své vlasti, navíc jako první Ind obhájil vítězství na ET. S pohodlným náskokem vyhrál HERO INDIAN OPEN v New Delphi, když své skóre během čtyř kol stlačil na -10. Gavina Greena z Malajsie porazil o sedm úderů. „Obhájit titul je skvělé. Jsem opravdu velmi šťastný,“ usmíval se Chawrasia, který je prvním úspěšným obhájcem na European Tour od roku 2016, kdy se zadařilo Brandenu Graceovi z Jihoafrické republiky na QATAR COMMERCIAL BANK MASTERS. https://twitter.com/EuropeanTour/status/840893425754939392?ref_src=twsrc%5Etfw

Výborně, Češi! Matuš a Mrůzek dělí sedmé místo

Stanislav MatušStanislav Matuš a Filip Mrůzek zazářili na čtvrtém z marockých turnajů a na OPEN ROYAl GOLF ANGA MOHAMMEDIA obsadili dělené sedmé místo s celkovým skóre -5.   Mrůzek hrál v pátek dvě rány pod par, poté co předvedl čtyři birdie a dvě bogey. Šlo o slušné kolo, nicméně z obou Čechů, kterým se podařilo projít cutem (ten byl příliš vysoko pro Martina Příhodu s Janem Cafourkem), zářil více Matuš. Jeho čtyři údery pod par byl nejlepší výsledek celého dne, stejně dobře si navíc vedli už jen další tři golfisté. Matuš šestkrát skóroval, k tomu přidal dvě birdie. vítězství slaví německý amatér Max Schnitt.
  http://www.golfdigest.cz/2017/03/woods-vynecha-turnaj-arnolda-palmera-neni-schopny-hrat/
http://www.golfdigest.cz/2017/03/cas-rict-sbohem-poulter-konci-se-svou-modni-znackou/
 

Furyk a Weir budou asistovat týmům v Presidents Cupu

Jim Furyk na tiskové konferenci před Valspar Championship. V lednu se Jim Furyk dozvěděl, že bude kapitánem týmu Spojených států amerických v Ryder Cupu 2018, o dva měsíce později dostal pozvánku do týmu USA při letošním Presidents Cupu. Asistovat bude kapitánu Stevu Strickerovi. Na straně Mezinárodního týmu bude stát v pozici asistenta Kanaďan Mike Weir. Před turnajem Valspar Championship to v úterý oznámili kapitáni obou týmů, na straně USA Steve Stricker a na straně mezinárodního soupeře Nick Price.