S Fowlerem, zato bez Bubby. Američané doplňují tým pro RYDER CUP

S Fowlerem, zato bez Bubby. Američané doplňují tým pro RYDER CUP

Rickie Fowler má za sebou náročné měsíce, teď ale dostává příležitost, aby vše napravil během pár dní na konci září. V pondělí byl Fowler vybrán jako jeden ze tří golfistů kapitánem Davisem Lovem III, aby reprezentoval USA na Ryder Cupu. Jako další byli doplněni na soupi


profimedia-0291040893Rickie Fowler má za sebou náročné měsíce, teď ale dostává příležitost, aby vše napravil během pár dní na konci září. V pondělí byl Fowler vybrán jako jeden ze tří golfistů kapitánem Davisem Lovem III, aby reprezentoval USA na Ryder Cupu. Jako další byli doplněni na soupisku hráčů, kteří se představí mezi 30. zářím a 2. říjnem v Hazeltine, Matt Kuchar a J.B. Holmes.

Poslední kapitánskou volbu učiní Love příští týden v návaznosti na TOUR CHAMPIONSHIP. Jde o novinku, v minulosti se kompletní nominace zveřejňovala dříve, Love tak reaguje na rok 2014, kdy Billy Horschel  po uzavření americké soupisky vyhrál poslední dva turnaje v rámci FEDEX CUP PLAYOFFS.

Fowlera sezóna na PGA Tour náhle skončila v neděli, když skončil na 59. místě na BMW CHAMPIONSHIP. Kvůli tomu o pouhopouhého 0,57 bodu vypadl z elitní třicítky FEDEX CUPU a přišel o šanci zahrát si na TOUR CHAMPIONSHIP na East Lake. Fowlerova bilance na Ryder Cupu je 0-3-5, nicméně jeho nominace se obecně očekávala - vzhledem k jeho kvalitní hře (zůstává světovou devítkou) a oblíbenosti mezi kolegy.

https://twitter.com/RyderCupUSA/status/775350010422583297

"Až do poslední chvíle jsem měli pochybnosti. Procházeli jsme spoustu možných scénářů a bavili jsme se o celé řadě vynikajících golfistů. Bylo to těžké rozhodování," řekl Love k vybírání tří ze čtyř kapitánských voleb.

Kuchar se představí na Ryder Cupu již počtvrté za sebou.  Na akci, pořádané každé dva roky, má bilanci 4-5-2.

Holmes v minulosti hrál za výběr Spojených států v roce 2008. Tedy naposledy, kdy Američané vyhráli. Od té doby slavila Evropa tři tituly za sebou, zvítězila šestkrát z posledních sedmi ročníků.

"Jsem z toho opravdu nadšený. Celou sezónu šlo o jeden z mých hlavních cílů. Jedny z mých nejlepších vzpomínek mám na Ryder Cup ve Valhalle," řekl.

Největším jménem, které nebylo v pondělí oznámeno, je to Bubby Watsona. Dvojnásobný vítěz MASTERS je světovou sedmičkou, nicméně od března neskončil na PGA Tour v TOP10 a na Ryder Cupu má poměrně nevýraznou bilanci 3-8.

Jim Furyk, devítinásobný účastník Ryder Cupu, který nedávno na TRAVELERS CHAMPIONSHIP jako první hráč v dějinách PGA Tour zahrál 58 ran, byl pro tuto chvíli rovněž opomenut. Furyk bude v Hazeltine jako jeden z asistentů kapitána Lovea, stejná role připadla Tigeru Woodsovi, Steveu Strickerovi a Tomu Lehmanovi. Jako další kandidáti na zisk čtvrté "divoké karty" se uvádí Ryan Moore, Daniel Berger, Bill Haas a Kevin Na.

Osm amerických hráčů se kvalifikovalo do Ryder Cupu automaticky na základě bodového zisku: Jordan Spieth, Dustin Johnson, Phil Mickelson, Jimmy Walker, Zach Johnson, Brooks Koepka, Brandt Snedeker and Patrick Reed.

Evropu bude v Hazeltine zastupovat mužstvo, jehož finální podoba byla odtajněna již před dvěma týdny, když kapitán Darren Clarke sáhl po Martinu Kaymerovi, Lee Westwoodovi a Thomasi Pietersovi. Na základě bodů se kvalifikovali  Rory McIlroy, Henrik Stenson, Justin Rose, Sergio Garcia, Danny Willett, Matthew Fitzpatrick, Rafa Cabrera-Bello, Chris Wood a  Andy Sullivan.

článek je překladem z americké verze Golf Digest