TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Woods se vrací, Olesen vítězí a Spilková dál bojuje

TÝDEN VE SVĚTĚ GOLFU: Woods se vrací, Olesen vítězí a Spilková dál bojuje

Neuniklo vám minulý týden? BUDEME HRÁT V NOCI, VZKAZUJE PELLEY Keith Pelley, šéf European Tour, má velké plány. Třeba chce zařadit zajímavé finálové kolo v australském Perthu - 24 nejlepších hráčů se představí v "jamkovce". A přemýšlí také nad další specialitou,


Neuniklo vám minulý týden?

BUDEME HRÁT V NOCI, VZKAZUJE PELLEY

night-golf

Keith Pelley, šéf European Tour, má velké plány. Třeba chce zařadit zajímavé finálové kolo v australském Perthu - 24 nejlepších hráčů se představí v "jamkovce". A přemýšlí také nad další specialitou, golfem pod umělým osvětlením. „Zahrál jsem si zde v noci šest jamek a bylo to velkolepé,“ řekl Pelley, poté co si vyzkoušel hru na plně osvětleném hřišti Regnum Carya v Turecku. „Bylo to zkrátka neuvěřitelné. Očekávejte, že už v příštím roce tady cosi a v přímém přenosu uspořádáme. Jsem přesvědčen, že by tato novinka nadchla 95 % hráčů."


WOODS POTVRDIL BAHAMSKÝ NÁVRAT

Tiger Woods

 Zdá se, že návrat Tigera Woodse k soutěžnímu golfu přeci jen přijde ještě v roce 2016. Woods v úterý oznámil, že se vrátí na HERO WORLD CHALLENGE. Jde o turnaj, který hostí právě legendární Američan na Bahamách a to začátkem prosince.„Těší mě, že se vrátím na HERO WORLD CHALLENGE a že si zahraji na tomto báječném turnaji," řekl čtrnáctinásobný vítěz majorů, který svůj návrat původně plánoval na říjnovém SAFEWAY OPEN.


MCILROY KRITIZOVAL RYDER CUP

Rory McIlroy - Wells Fargo Championship 2016

Severní Ir Rory McIlroy chce změnit kvalifikaci pro RYDER CUP. Letos jej mimo jiné naštvalo, že za evropský výběr, který v Hazeltine přišel o svou nadvládu a po sérii tří výher za sebou s Američany prohrál, nemohl nastoupit Paul Casey. Kvůli tomu, že nemá kartu pro European Tour.„Mělo by to být dvanáct nejlepších hráčů z Evropy proti dvanácti nejlepším hráčům z USA,“ zdůraznil "Rors". „Za mě by to vůbec nemělo souviset s členstvím na Tour. Když máte hráče jako je Paul Casey a nemůžete ho zařadit do týmu ve chvíli, kdy patří mezi ty nejlepší na světě, to vám pak uškodí,“ pokračoval ve vysvětlování svého stanoviska.


SPILKOVÁ SKONČILA V ČÍNĚ 47.

klara-spilkova-dysina-2015Česká golfistka Klára Spilková na FATIMA BINT MUBARAK LADIES OPEN končí po dvou kolech. Ve Spojených arabských emirátech dvakrát za sebou zahrála 73 ran, tedy jeden úder nad par, což na projití cutem bohužel nestačilo. S celkovým skóre +2 zůstala tři rány za klíčovou hranicí, která byla stanovena na -1. Spilková ve čtvrtek zahrála tři birdie a čtyři bogey. Její boj o udržení karty pro Ladies European Tour bude pokračovat příští týden v Indii, kde se představí na NEW DELHI HERO INDIAN OPEN. Pražská rodačka letos neprošla cutem poosmé z patnácti turnajů,


KUCHAR OHROMIL ESEM a DOČKAL SE VOZU

Američan Matt Kuchar trefil na HSBC-WGC CHAMPIONS hole-in-one. Za eso ovšem nedostal automobil, který byl vystaven blízko jamky číslo 17. Jamka se totiž ve třetím kole čínského turnaje hrála jen na vzdálenost 193 yardů, a porušovala tak stanovený limit 200 yardů pro udělení vozu. „Je to jedna z nejsmutnějších hole-in-one v mém životě,“ smutnil Kuchar. Vedení PGA Tour se však postaralo o nápravu a nakonec Kuchara za nádherné eso odměnila. „Teď už to neplatí, už to pro mě není smutná rána,“ usmál se zkušený golfista. Od Cadillacu dostal na výběr ze všech modelů a vybral si Escalade.

https://www.youtube.com/watch?v=zKlyBGdMSe0

PAMPLING SLAVÍ PO DESETI LETECH

Australan Rod Pampling se na SHRINERS HOSPITALS FOR CHILDREN OPEN dočkal prvního vítězství na PGA Tour po dlouhých deseti letech. Sedmačtyřicetiletý golfista položil základy svému vítězství v prvním kole, kdy uhrál rekord hřiště TPC Summerlin a dostal se do suverénního vedení. Nakonec během čtyř dnů nastřádal 20 ran pod par a zvítězil o dva údery před Američanem Brooksem Koepkou. Titul mu zaručuje odměnu ve výši 1,188 milionu dolarů. "Po tom  všem, čím jsem si za poslední roky prošel, je to fenomenální pocit," říkal dojatě.

https://twitter.com/PGATOUR/status/795498567724974081

OLESEN JDE VE STOPÁCH BJøRNA

V jednu chvíli zbyla z jeho náskoku sedmi úderů jediná rána.  Dán Thorbjørn Olesen se dostal do úzkých, Angličan David Horsey snil o titulu z TURKISH AIRLINES OPEN a mocně  ztrátu svého soupeře stahoval. Olesen ale předvedl zdařilý závěr svého kola a nakonec vedení uhájil díky třem birdie na druhé devítce. Na hřišti Regnum Carya Golf & Spa Resort zahrál za čtyři dny skóre -20 a vyhrál o tři rány před Horseym a Číňanem Li Haotongem. Šestadvacetiletý golfista vyhrál na ET počtvrté v kariéře a jako druhý Dán v dějinách evropské tůry vyhrál alespoň jeden turnaj ve třech sezónách za sebou. Navázal tak na Thomase Bjørna.  „Věděl jsem,  že se někomu může povést zahrát dobré kolo a že musím alespoň párkrát skórovat. Po první devítce, když jsem viděl, jak se daří ostatním, jsem začal cítit tíhu okamžiku,“ přiznal Olesen. Vypořádal se s ní a raduje se z 1,06 milionu euro.

 

https://twitter.com/EuropeanTour/status/795302413045559297