21 malých českých golfistů v zahraničí

21 malých českých golfistů v zahraničí

Český golf má své malé nadšence! V celosvětové tour US Kids Golf Cup bude Českou republiku příští rok reprezentovat 21 mladých golfistů a golfistek! Od školních lavic si tak děti odskočí na golfová hřiště do Skotska a USA. Mladí talenti si tuto nominaci zasloužili dík


Český golf má své malé nadšence! V celosvětové tour US Kids Golf Cup bude Českou republiku příští rok reprezentovat 21 mladých golfistů a golfistek! Od školních lavic si tak děti odskočí na golfová hřiště do Skotska a USA. Mladí talenti si tuto nominaci zasloužili díky úspěšné účasti na US Kids Golf Tour 2016, kterou organizuje agentura Bestalent.

Letošní ročník US Kids Golf Tour pořádaný pod vedením Martina Bešty v rámci projektu „Buďte parťákem“ je u konce. Celá tour probíhala téměř 3 měsíce a zúčastnilo se jí přes 200 dětí. Hráči si mohli zahrát celkem 5 turnajů, které probíhaly na několika místech České republiky.

Vyvrcholení celé tour proběhlo v neděli 20. listopadu v pražském Erpet Golf Centru při vyhlášení nominací do evropského a světového šampionátu. Celkem bylo nominováno 21 hráčů, přičemž v evropském kole US Kids Golf Championship bude Českou republiku reprezentovat 15 dětí a na celosvětové finále do Ameriky odcestuje 6 odvážných malých golfistů a golfistek.

US Kids Golf Cup je populární celosvětovou soutěží, která umožňuje dětem si už v raném věku na vlastní kůži vyzkoušet, jaké to je, zahrát si golf jako profesionál. Poskytuje tak dětem reálný obraz, jak takové golfové turnaje vypadají.

O projektu Buďte Parťákem

Projekt „Buďte parťákem“ zaštiťuje sportovní a vzdělávací akce pro děti a mládež ve věku od 4 do 21 let. Podporuje mimo jiné i reprezentanty a golfové hráče České republiky v jejich golfovém rozvoji a sportovních aktivitách. Jeho cílem je poskytnout podnětné prostředí, které bude sloužit jako stabilní základna pro budoucí úspěchy dětí nejenom ve sportovní sféře.