NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST v prodeji od čtvrtka 2. BŘEZNA

NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST v prodeji od čtvrtka 2. BŘEZNA

TO JAKO VÁŽNĚ? V poslední době mám čím dál větší radost z toho, že golf je postaven na staré tradici a dědictví chování starých anglických gentlemanů. V dnešním poblázněném světě sice může golf navenek vypadat, jako by byl zacyklen sám do sebe a odmítal přijímat to


GD03-17-COVER-300TO JAKO VÁŽNĚ? V poslední době mám čím dál větší radost z toho, že golf je postaven na staré tradici a dědictví chování starých anglických gentlemanů. V dnešním poblázněném světě sice může golf navenek vypadat, jako by byl zacyklen sám do sebe a odmítal přijímat to nové, zdravé, progresivní a pro mě – a prosím všechny aktivisty za prominutí – nepochopitelné. Na co narážím? Na genderovou otázku, která je stále více v médiích slyšet a sám nevím, kde a proč se vůbec v naší společnosti vzala a kam směřuje. Jen doufám, že golf jí bude ještě chvíli ušetřen a ta všemi odsuzovaná konzervativnost se ukáže jako základ zdravého – nebo alespoň selského – rozumu. Žádný populista se v našem sportu jen tak neobjeví. Nebo třeba objeví, ale jeho názory nebudou vyslyšeny. Tentokrát sázím na konzervatismus a budu věřit, že se nám nové trendy vyhnou a nebudeme řešit ani ty transgenderové případy, kdy golfista nebo golfistka neví, na která odpaliště patří, jelikož se ještě nestačil/a rozhodnout, zda je žena, nebo muž… Co si o tom myslíte vy? Není nakonec lepší zabývat se raději výběrem nových holí, listovat Hot Listem 2017, přemýšlet o hře na 12 jamek a podle sedmi pravidel a dál automaticky partnerkám pomáhat s těžkým bagem a nechat je hrát z dámských odpališť? (G) P. S.: Nebojte se nám napsat cokoli, co vás zajímá, co vás trápí, co vám v magazínu chybí nebo třeba jen to, co vás štve nebo zajímá. Pokusíme se vám v příštím čísle odpovědět nebo najít řešení. Napište mi na e-mail sefredaktor@golfdigest.cz.
A CO NOVÉM SE V MAGAZÍNU GOLF DIGEST C&S DOČTETE? GD03-17-SPACEKROZHOVOR S JAROSLAVEM ŠPAČKEM JSEM NESKUTEČNÝ ÁČKO. BLÁZEN Čas neuvěřitelně letí. Příští rok to bude už dvacet let, co celé Česko propadlo hokejové horečce při vítězném tažení Hlinkovy party v Naganu za historickým zlatem na olympijských hrách. Byl přitom i obránce Jaroslav Špaček. Dnes 43letý rodák z Rokycan přidal i tři zlaté kovy z mistrovství světa. A zatímco hokejová hůl byla jeho pracovním nástrojem, s tou golfovou se seznámil až během hokejové kariéry. A jak sám přiznává, stal se z něho golfový blázen. Vydrželo mu to až do současnosti, i když prý už poněkud ubral na obrátkách.

– S ALOISEM ŽATKULIAKEM

GD03-17-TEMATÉMA MĚSÍCE HLEDÁ SE LÉK NA NEMOCNÝ GOLF Trend posledních let je zřejmý – ve světě ubývá golfistů. Důvodů je ale povícero. Tím nejčastěji skloňovaným je nedostatek času odehrát celých osmnáct jamek. Ortodoxním golfovým klasikům se to líbit nebude, ale v současném světě charakterizovaném životním tempem minimálně v rytmu kvapíku se stává klasická runda v rytmu krok sun krok na osmnáct jamek téměř luxusem. Nepřekvapuje proto, že se mnohem hlasitěji a častěji hovoří o možných variantách – hře na 12, devět nebo dokonce i šest jamek. Nebo o hře podle notně zjednodušených pravidel, která mohou hru výrazně zjednodušit a hlavně – zrychlit. GD03-17-WERNERMOJE VOLBA: JURAJ WERNER HLEDÁNÍ GOLFOVÝCH VĚROZVĚSTŮ Zná golf ze všech možných stran: jako pořadatel turnajů, funkcionář golfové federace, manažer hřiště. A zůstává duší sportovec. Juraj Werner. Prezident brněnského Golf Clubu Brno, spíše známého jako Kaskáda, člen výboru České golfové federace a v březnových volbách kandidát na post viceprezidenta, pořadatel řady sportovních, nejen golfových akcí. Pravda, nezažil golf jako vrcholový hráč a poznal jeho kouzlo i zákoutí až po skončení tenisové kariéry. To ale nic nemění na tom, že je, jak se sám označuje, nadšený propagátor golfu jako celoživotní zábavy. GGD03-17-HOT-LISTGOLF DIGEST HOT LIST NÁŠ VÝROČNÍ PŘEHLED NEJLEPŠÍCH HOLÍ Třicet tři tisíc, plus minus jeden malý koš. Tolik míčů odpálili letos naši hráči při každoročním testování holí ve Wigwamu v arizonském Litchfield Parku. Hráči vzali každou novou hůl do ruky minimálně třikrát, ale to byla jen část celého procesu hodnocení. Každou ránu jsme také sledovali monitorem odpalu Foresight Sports GC2. Analýzy a zpětná vazba od našich hráčů byly základem známky za Výkon (45 procent celkového skóre) a Vzhled/zvuk/pocit (20 procent). Intenzivní diskuze s naším technickým panelem byly podkladem pro hodnocení v kategorii Inovace (30 procent) a díky přehledu o trhu, který jsme získali od prodejců vybavení, jsme mohli ohodnotit Poptávku (5 procent). To vše, spolu s týdny vyhodnocování údajů, které obstarali porotci, dalo vzniknout letošnímu Seznamu favoritů – Golf Digest Hot List 2017 – necenzurovanému průvodci veškerým vybavením, které může v tomto roce i v letech příštích změnit vaši hru.

– S MIKEM STACHUROU

GD03-17-BEEFMÁTE I VY BEEF FAKTOR? 345 SLOV O DALEKONOSNÝCH DRAW, NÍZKO LETÍCÍCH PITCHÍCH A O TOM, PROČ JE CIT PRO RYTMUS DŮLEŽITÝ NEJEN PŘI TANCI Moje hra je postavená na drivech a jejich základem je rytmus, rovnováha, solidní kontakt a timing. Snažím se, aby byl můj švih jednoduchý – provádím ho na „raz – dva“. Na „raz“ napřáhnu a na „dva“ následuje prošvih. Abych se na ten správný rytmus vyladil, někdy si před hrou pouštím hudbu. Když se chci napumpovat energií, pustím si Wu-Tang Clan. Když jsem nervózní a potřebuju se zklidnit, poslouchám Actiona Bronsona.

– S GUYEM YOCOMEM


A CO DALŠÍHO V NOVÉM ČÍSLE NAJDETE? PANORAMA 27-17 Objevte nové hřiště a všech jeho 27 jamek na celodenním turnaji RAFA CABRERA-BELLO Hrajte železy lépe než kdy předtím a nebojte se jít si pro výsledek PROČ JSEM TO UDĚLAL? Určitě to moc dobře znáte sami. Po birdie obvykle následuje sešup – S RICKEM SMITHEM STRATEGIE JAMKY Sedmička v Berouně je zrádná – dokáže vás pěkně potrestat, když ji podceníte – S KARLEM SKOPOVÝM JUN. LUBOŠ KLIKAR Jamkoviště ve vodní překážce a různá alotria na greenu PRAVIDLA Čtyři pravidla spojená s vybavením, která byste měli znát TOUR PRO V UTAJENÍ Hračky v kamionu. Je až šokující, jaké představy někteří hráči mají – S MAXEM ADLEREM STANISLAV MATUŠ Na Pro Golf Tour je docela pestrá směsice hráčů z hlediska věku i výkonnosti ŘEČ ČÍSEL Série World Golf Championships je tu od roku 1999 – S DANIELEM TRHONĚM LEE WESTWOOD Jako jeden z mála dokázal vyhrát na pěti kontinentech KOMENTÁŘ Zdravé jádro českého golfu tvoří zhruba 17 000 hráčů – S ANDREJEM HALADOU A mnohem více na 100 STRÁNKÁCH březnového čísla. NOVÉ ČÍSLO magazínu GOLF DIGEST C&S vychází ve čtvrtek 2. BŘEZNA 2017.
 

© 2017 Golf Digest C&S. Všechna práva vyhrazena.

GD03-17-web-MAIN-banner