Senzační Matuš! V Maroku slaví stříbro a připisuje body do OWGR

Senzační Matuš! V Maroku slaví stříbro a připisuje body do OWGR

Český golfista Stanislav Matuš zazářil na marockém turnaji OPEN OCEAN. V Agadiru v sobotu útočil na stupně vítězů z děleného šestého místa a nakonec skončil jen ránu od rozehrávky o titul. Matuš obsadil dělené druhé místo. S konečným skóre -4 se umístil po boku Nizozemce


matus-06Český golfista Stanislav Matuš zazářil na marockém turnaji OPEN OCEAN. V Agadiru v sobotu útočil na stupně vítězů z děleného šestého místa a nakonec skončil jen ránu od rozehrávky o titul. Matuš obsadil dělené druhé místo. S konečným skóre -4 se umístil po boku Nizozemce Maartena Boshe.

Titul patří dalšímu holanskému hráči Dylanu Boshartovi.

Matuš dnes předvedl svůj nejlepší výkon na turnaji, po dvou kolech, které obešel v paru, tentokrát zahrál hluboce pod něj. Třikrát zapsal do skórkarty bogey, připsané údery ale rozhodně převážilo časté skórování. Jeden z nejlepších domácích profesionálů zahrál pět birdie a blýskl se také jedním eaglem.

Dělená druhá pozice jej vystřelila v celkovém hodnocení Pro Golf Tour do top 10 na sedmou příčku ze 112 hráčů, navíc si za stříbro zapsal dva body do světového žebříčku OWGR a vydělal si 2500 euro.