Nová klubovna a nové jamky na zbraslavském hřišti Prague City Golf

Nová klubovna a nové jamky na zbraslavském hřišti Prague City Golf

Od 1. listopadu 2023 otevírá Prague City Golf nové jamky i novou klubovnu osmnáctijamkového hřiště Zbraslav. Areál tím získává odlišnou herní podobu i moderní a reprezentativní zázemí.


Nová klubovna zbraslavského hřiště se nachází na konci obce Lipence, v ulici Oddechová 886. Od původní klubovny je vzdálena zhruba 2,5 kilometru, asi 3 minuty jízdy autem. Od nové klubovny se také od 1. listopadu 2023 hraje zbraslavské osmnáctijamkové hřiště. Je zde odpaliště jamky číslo 1 a také green závěrečné jamky číslo 18.

Společně se vznikem nové klubovny bylo postaveno také pět nových jamek a jedna ze starších byla rozdělena na dvě jamky. S touto proměnou se mění sled a číslování jamek; zbraslavské hřiště se bude hrát jinak, než tomu bylo doposud. Novou podobu jamek a jejich sled si můžete prohlédnout na přiloženém plánku. Design nových jamek vytvořil architekt Jakub Červenka.

Inovované osmnáctijamkové zbraslavského hřiště se hraje od 1. listopadu 2023. Pokud to klimatické podmínky dovolí, bude se hrát hřiště stále v letním režimu. Starší jamky, nyní vyřazené ze hry (číslo 9, 10, 11, 16, 17 a 18) budou do konce sezóny uzavřeny a prostor se bude připravovat do budoucna jako menší a druhé hřiště areálu Prague City Golf.

Nová budova klubovny v moderním architektonickém stylu disponuje veškerým zázemím potřebným pro golfový provoz. V přízemí třípodlažní budovy najde hráč recepci, šatny, sociální zařízení, pro-shop. V prvním patře se nachází velkorysá restaurace s terasou, odkud je výhled na novou část hřiště. Klubovnu spojuje s drivingem, puttovacím greenem a odpalištěm jamky číslo 1 most pro pěší a buggy, který se klene nad místní komunikací Lipence – Černošice, po níž vede i cyklostezka.

Vedle klubovny je objekt Prague City Golf Apartments. Ten disponuje 33 bytovými a apartmánovými jednotkami, které jsou určeny pro bydlení, víkendovou rekreaci i jako investice.

Cesta golfistů automobilem na golf na Zbraslav se příliš nemění. Ze Strakonické a z dálničního sjezdu se jede jako obvykle, nicméně neodbočí se na křižovatce vpravo ke starému areálu, ale pokračuje se dále a po 200 metrech se jede vpravo směr Lipence. Silnice (res. ulice Josefa Houdka a následně Černošická) hráče dovede až na konec obce Lipence, kde už novou klubovnu Prague City Golf Zbraslav uvidí.

Zároveň s touto změnou dochází k uzavření původních klubových prostor Prague City Golf ve zbraslavském areálu.

Hra na inovovaném osmnáctijamkovém hřišti Zbraslav nyní začíná zcela novou jamkou číslo 1, pětiparem. Poté hráč přechází cestu a hraje někdejší čtyřparovou jamku číslo 6 (nyní č. 2) a pokračuje dalšími šesti původními jamkami, jen v jiném pořadí a s jiným číslováním. Dalšími novými jamkami jsou čtyřparová jamka číslo 8 a třípar číslo 9. Následně se hraje zcela nová pětiparová jamka číslo 10. Poté opět přicházejí jamky původní, včetně rozdělené pětiparové jamky č. 13. Její prostor nyní tvoří jamky číslo 15 (par 4) a 16 (par 3). Nová je i jamka číslo 18, což je závěrečný čtyřpar, kterým se hráč vrací k nové klubovně v Lipencích.