Fox se na The Players zapsal do historie. Vedou ale McIlroy, Clark a Schauffele

PGA TOUR
Fox se na The Players zapsal do historie. Vedou ale McIlroy, Clark a Schauffele

Odstartoval nejslavnější golfový turnaj mimo majory, The Players. A první kolo nabídlo téměř vše. Ryan Fox se zapsal do historie turnaje tím, že jako první hráč trefil dva eagly v řadě. Na vedení ale nedosáhl. Sedm ran totiž upsali Rory McIlroy, Wyndham Clark a Xander Schauffele. A příliš neztrácí ani další hvězdy včetně světové jedničky.


Rory McIlroy měl naprosto ohromující start. Z úvodních osmi jamek proměnil v birdie hned šest, a ačkoliv první devítku zakončil chybou, na té druhé se znovu rozjel k úchvatnému výkonu.

Po třech birdie na sedmičce přišel o dvě rány, díky závěrečnému zásahu se ale s -7 posunul do čela. Nepříjemnou sedmičku naopak ke skórování využil Wyndham Clark a taktéž vede, to Xander Schauffele ji zahrál v paru a po bezchybném kole je také na dělené první pozici.

Výborně The Players rozehrál také věčný čekatel Tommy Fleetwood. I jemu ale sedmička nesedla, přišel na ní o tři rány a propadl se na dělené sedmatřicáté místo.

O ránu lépe si vede Novozélanďan Ryan Fox. Ten prožil skutečně bizarní závěr své úvodní devítky. Od pětky do devítky totiž zahrál sekvenci bogey-bogey-eagle-eagle-bogey.

Stal se vůbec prvním hráčem historie The Players, který zahrál dva eagly v řadě. Na sedmnáctce, tedy Island Greenu, to samozřejmě bylo hole-in-one.

A jak si vede hlavní favorit, světová jednička Scottie Scheffler? Na čelo ztrácí po povedené rundě jen dvě rány, stejně jako Ludvig Aberg či Jason Day. O ránu za lídry jsou Matt Fitzpatrick či Nick Taylor.