Spilková doléčila virózu a v Austrálii bude chtít na úvod zužitkovat obrovskou výhodu

Klára Spilková
Spilková doléčila virózu a v Austrálii bude chtít na úvod zužitkovat obrovskou výhodu

Po více než dvou týdnech se do turnajového kolotoče vrací česká profesionální golfistka Klára Davidson Spilková. Dny plánované přestávky po turnaji na Floridě věnovala doléčení virózy, tréninku a doladění formy před letošní sezonou. Před sebou také měla dlouhou cestu na dva turnaje v australském Novém Jižním Walesu. Nejprve to bude na hřišti golfového klubu Magenta Shores podnik NSW Women’s Open a jen o týden později Australian Women’s Classic v nedalekém Bonville.


„Byla to hodně dlouhá cesta. Z Greenville do Sydney jsem letěla přes Atlantu a Los Angeles, a to mě ještě po příletu a vyřízení všech vstupních formalit čekala dvouhodinová cesta půjčeným autem s řízením vlevo. Naštěstí jsem letěla na západ a s časovým posunem se nemusela tolik prát, i když první dvě noci jsem spala jako zabitá. Je tu podzim a příjemné denní teploty kolem 25 stupňů. Jen klokany jsem ještě neviděla, zato hadů a pavouků je tu spousta,“ napsala již z Austrálie hráčka.

V letošním roce se Davidson Spilková musí více spoléhat na služby místních profesionálních nosičů holí. Její manžel Sean, který se k ní připojí až na evropských turnajích, má povinnosti na univerzitě a nemůže s ní tak často cestovat. Jiné to nebude ani na dvou turnajích u protinožců.

„Na prvním turnaji mi hole ponese klubový head-pro. Je to vlastně výhra, protože asi nikdo nezná hřiště lépe než on a jeho pomoc se bude hodit. Nejen že tu hodně od moře fouká, ale zdejší osmnáctka má v sobě navíc pár záludností, o kterých je dobré vědět. Kdo vám lépe poradí než člověk, který zná hřiště jako svoje boty? Na druhém turnaji bude vše jinak. Jednak budeme používat autíčka, jednak bych u bagu měla mít jednoho z dobrovolníků. Uvidíme, možná si i vystačím sama,“ prozradila profesionálka.

Pro Davidson Spilkovou je to návrat do Austrálie po několika letech, kdy se více soustředila na turnaje pořádané ve Spojených státech a Evropě. Jiné je nejen klima a časové pásmo s rozdílem deset hodin, ale i charakter hřiště a tráva.

„Ani netuším, co tady roste za trávu. Vypadá jako bermuda, ale asi nějaká jiná, zdejší odrůda. Hřiště u moře a vůbec celé okolí jsou nádherné a jsem moc ráda, že jsem se nakonec na tak dlouhý výlet na druhou stranu zeměkoule vydala,“ vzkázala těsně před prvním turnajem golfistka.

Davidson Spilková vstoupí do turnaje v pátek 29. března z jamky č. 10 v 7:37 místního času. Jejími kolegyněmi ve skupině budou Novozélanďanka Momoka Kobori a Švédka Johanna Gustavsson. V Austrálii startují i další tři české hráčky – Sára Kousková, Kristýna Napoleaová a Jana Melichová. Turnaj NSW Women’s Open se hraje od pátku 29. do neděle 31. března 2024 s celkovou finanční dotací 300 000 eur.