Pět let je dlouhá doba. V Indii ale Luitena stíhá obrozený Manassero i další hvězdy evropské Tour

DP World Tour
Pět let je dlouhá doba. V Indii ale Luitena stíhá obrozený Manassero i další hvězdy evropské Tour

Na Hero Indian Open se do čela po prvním kole probojoval Nizozemec Joost Luiten, jenž na sedmý titul z DP World Tour čeká už více než pět let. Jedním ze soupeřů zcela jistě bude i Matteo Manassero, který naopak prožívá obrodu své kariéry. 


Joost Luiten v Indii odstartoval skvěle. Nasázel devět birdie a i přes dvě chybky se dostal do čela leaderboardu. Osmatřicetiletý rodák z Bleiswijku by rád zaútočil na sedmý titul z DP World Tour, naposledy se ale radoval před více než pěti lety.

Navázat na nedávný triumf z Jonsson Workwear Open může Ital Matteo Manassero, který si skórkartu nezkazil jediným bogey. K pěti birdie přidal jeden eagle a doplnil Luitena a také Japonce Keitu Nakajimu.

Jen ránu ztrácí Romain Langasque či Jordan Smith, na přední straně leaderboardu najdeme i Fabrizio Zanotti, Adrian Otaegui či Daan Huzing.

Nejzajímavější kolo nám na hřišti DLF G&CC v Novém Dillí předvedl Švéd Sebastian Söderberg. Ten v kole zahrál devět birdie, přesto je až na děleném 43. místě. Hned na dvou jamkách totiž zahrál osmičku. Na pětiparové osmičce ztratil tři rány, na čtyřparové čtrnáctce dokonce čtyři.

Dopadl ale o hodně lépe než největší hvězda turnaje Rasmus Hojgaard. Na osmičce přišel hned o čtyři údery, celkem zahrál 7 ran nad a zítra bude ke cutu potřebovat výrazné zlepšení.