Když se všechno sejde, můžu ještě jedno sako získat. Woods je před The Masters optimistický

Tiger Woods
Když se všechno sejde, můžu ještě jedno sako získat. Woods je před The Masters optimistický

Vyšší kurz na vítězství mu nikdy v kariéře přidělen nebyl. Legendární Tiger Woods se vrací do golfového kolotoče na nejposvátnějším místě a rozhodně si nepřijel svůj návrat do Augusty jen užít.


Jako profesionál na Masters nikdy neminul cut. Ani loni, když se vracel po zranění s velkým otazníkem. Tehdy ale před nedělí odstoupil. Nyní je dle sázkových kanceláří v nejnevýhodnější pozici.

Na jeho triumf je vypsán kurz 175:1 a nikdy v jeho kariéře nebyl vyšší. Přesto si Woods nepřijel do Augusty jen zahrát. "Pokud se všechno sejde dohromady, myslím, že si ještě jedno zelené sako mohu pořídit," řekl Woods na tiskové konferenci.

V letošním roce odehrál pouhých čtyřiadvacet soutěžních jamek a jeho původní plán hrát jeden turnaj za měsíc zatím rozhodně nevychází. "Nebyl jsem připravený hrát. Mé tělo nebylo připravené a má hra také ne. Na Hero World Challenge jsem si myslel, že jeden turnaj v měsíci zvládnu a že to bude přijatelný rytmus. Ale nefungovalo to," přiznal Woods.

Ten během své letošní návštěvy Augusty dosud absolvoval tři tréninkové devítky. A ačkoliv chodí se znatelně odlišnou chůzí než před operací, žádné známky nepohodlí na něm vidět nebyly. Naopak.

"Je to samozřejmě jen devět jamek v úterý. Ale neviděl jsem, že by minul ránu. Je tady, aby vyhrál," podotkl jeho tréninkový parťák Fred Couples.

"Mám mnoho znalostí, jak zde hrát. Samozřejmě, že každé odpaliště se od mého prvního startu změnilo. Každý green se změnil, ale nezměnila se celková konfigurace Augusty, nezměnily se úhly," podotýkal Woods.

Přiznal ovšem, že s bolestí se stále setkává dennodenně. Jestli ale existuje místo, které je Woodsovi nakloněno více než kterékoliv jiné, je to právě Augusta.