Cut po jediném kole? Dvě Češky končí, Spilková s Kouskovou budou hrát o titul

Klára Spilková
Cut po jediném kole? Dvě Češky končí, Spilková s Kouskovou budou hrát o titul

Včera se kvůli špatnému počasí úvodní kolo zrušilo a tak je turnaj Australian Women's Classic zkrácen na 36 jamek. Kvůli tomu tak už nyní mají dohráno Kristýna Napoleaová a Jana Melichová.


Původně tříkolový turnaj ze série Ladies European Tour se tak omezí na pouhá dvě kola. A tak už po první rundě hrané dnes ráno následoval cut. Do finále se nepodívají Kristýna Napoleaová a Jana Melichová.

Prvně jmenovaná sice třikrát zaskórovala, nevyhly se jí ale ani chyby a výsledek +1 nestačil. Na čtyřparové dvanáctce ztratila hned dva údery, pořád ale o dva méně než Melichová.

Ta v kole zahrála jediné bogey a jediné birdie, na zmíněné dvanáctce ale přišla hned o čtyři rány. I proto ji dnes ve finále neuvidíme. Další dvě české hráčky ale v Austrálii budou bojovat o titul.

Klára Davidson Spilková zaskórovala hned sedmkrát, a ačkoliv dvakrát zapsala bogey, výsledek -5 stačí na dělenou čtvrtou pozici jen o ránu za vedoucím triem. Ani Sára Kousková není daleko, ztrácí dvě rány a dělé šesté místo.

Do finálového kola vystartuje Kousková v 0:24 našeho času, Spilkovou čeká první jamka hřiště Bonville Golf Resort o jedenáct minut později.