Fleetwood bojoval, pro titul i vítězství v Race to Dubai si ale došel Rahm

Fleetwood bojoval, pro titul i vítězství v Race to Dubai si ale došel Rahm

Jon Rahm si v úvodu čtvrtého kola vypracoval velký náskok a triumf už mu neunikl. Španělský golfista je tak vítězem DP World Tour Championship i celého Race to Dubai.


Vše brzy po startu finálového kola vypadalo jasně. Michael Lorenzo-Vera přestal skórovat, duo Tommy Fleetwood - Rory McIlroy se trápilo a všem těmto golfistům unikl Jon Rahm.

Ten si po pěti birdie na sedmi jamkách vypracoval náskok šesti úderů na Lorenza-Veru a dokonce osmi na Tommyho Fleetwooda. Jeden drive ale vše změnil.

Rahm musel míček na osmičce prohlásit za nehratelný a i když málem zachránil par, po bogey přišla další chyba na devítce. To Tommy Fleetwood začal na druhé devítce výrazně skórovat a zlepšil se i Francouz, jenž stále čeká na svůj první triumf na European Tour.

Rozhodovat se tak nakonec muselo až na poslední jamce. Fleetwood zapsal birdie a dorovnal Rahma na skóre -18. Lorenzo-Vera následně puttoval dokonce na eagle, green ale nepřečetl dobře a nakonec přišel i o druhou pozici.

Po skvělé ráně z bunkeru poté Rahm proměnil putt dlouhý 1,2 metru a mohl se radovat již ze čtvrtého vítězství na turnaji Rolex Series. Zároveň španělský golfista získal ocenění pro vítěze Race to Dubai a celkově si tak přišel na 5 milionů dolarů.

Výrazně se dnes trápil Rory McIlroy, přesto končí čtvrtý a celkově šestý. Páté místo po skvělém kole obsadil Danny Willett, do nejlepší desítky se poté vtěsnali i Tom Lewis, Sergio García, Thomas Pieters a Matt Fitzpatrick.

Dosavadní lídr Race to Dubai Bernd Wiesberger dnes hrál pouze v paru, na turnaji obsadil dělenou osmadvacátou příčku a v pořadí Race to Dubai klesl na konečné třetí místo.