Landry má druhý titul z PGA Tour, hlavnímu favoritovi víkend nevyšel

PGA TOUR
Landry má druhý titul z PGA Tour, hlavnímu favoritovi víkend nevyšel

Andrew Landry po Valero Texas Open ovládl The American Express.V závěru měl sice problémy, dokázal z nich ale vybruslit parádním způsobem. To hlavní favorit na titul, tedy Rickie Fowler, o víkendu nezazářil.


Andrew Landry zahrál v neděli nejslabší kolo, konkrétně za 67 (-5). Vůbec poprvé zahrál více než jedno bogey a připsal si jich v posledním kole více než v celém dosavadním průběhu (3).

Navíc tři chyby přišly za sebou od třináctky do patnáctky. Landry přišel o pohodlný náskok a vypadalo to na velké drama. Na posledních dvou jamkách ale Landry zaskóroval a právě o dvě rány porazil druhého Abrahama Ancera.

Scottie Scheffler skončil třetí, také zahrál nejhorší kolo v turnaji (70 ran, -2 a především první tři bogey v turnaji). Od pátku hrál bez chyby Sepp Straka, to mu nakonec stačilo na dělenou čtvrtou pozici.

Senzací je šestá pozice pro Dána Sebastiana Cappelena, zklamáním je naopak víkendový výkon Rickieho Fowlera. Největší adept na vítězství zahrál v sobotu 70 úderů a o den později dokonce 71. Při častém skórování jeho krajanů tak bylo jasné, že na lepší než dělené desáté místo takový výkon stačit nebude. 

Do nejlepší dvacítky se vešli ještě Andrew Putnam, Sungjae Im, Tony Finau či Alex Noren. Po sobotě si naopak mohli sbalit Phil Mickelson, Francesco Molinari či Lucas Bjerregaard.