Stačilo hrát v paru. McDowell slaví po téměř šesti letech

Stačilo hrát v paru. McDowell slaví po téměř šesti letech

Jedenáctý titul z European Tour bude Graeme McDowell oslavovat dlouho. Čekal totiž na něj neuvěřitelných 2 037 dní. Dočkal se na Saudi International. 


Konečně to klaplo. Po téměř šesti letech se Graeme McDowell dočkal triumfu na European Tour. Připsal si jej na Saudi International, kde musel odvracet útoky především amerických hráčů.

Lídr po dvou kolech Victor Perez byl rád, že zachránil alespoň minusové skóre. Po včerejším kole za 73 (+3) ztratil dnes dalších šest ran a skončil až dělený osmatřicátý.

Lépe si nevedl ani Victor Dubuisson, jeho krajan dnes poztrácel čtyři rány a především kvůli mizernému startu druhé devítky o možnost bojovat o titul přišel.

Silný vítr vládl i včera a McDowellovi tak dnes stačilo hrát pouze v paru. Nejblíže mu nakonec byl Dustin Johnson, obhájce triumfu zahrál dva eagly a dostal se 67 ran (-3). Ani toto velmi dobré kolo mu ale nestačilo.

Třetí končí Gavin Green se ztrátou další rány, stejnou pozici obsadili i Thomas Pieters a Phil Mickelson. Do desítky se vešli také Abraham Ancer, Ross Fisher, Thomas Detry či Sergio García.

Solidní turnaj za sebou mají taktéž Martin Kaymer či Shane Lowry (shodně -4 a dělené 13. místo). Ve finále naopak ztratil Brooks Koepka, světová jednička se tak musí spokojit s děleným sedmnáctým místem.