Simpson znovu v TOP 10. Pozitivní posun i pro Mickelsona

PGA TOUR
Simpson znovu v TOP 10. Pozitivní posun i pro Mickelsona

Poprvé od loňského triumfu na Pebble Beach zažívá Phil Mickelson příznivý posun ve světovém golfovém žebříčku. Do desítky se po výhře na Phoenix Open dostal Webb Simpson, slavit může i Graeme McDowell. 


Na prvních šesti místech světového žebříčku se nic nemění. Jon Rahm nevyužil svou možnost a zůstává tak trojkou, za Brooksem Koepkou a Rorym McIlroyem.

Čtvrtý je Justin Thomas, následují jeho krajané Dustin Johnson, Tiger Woods a nově také Webb Simpson. Ten po napínavém závěru získal triumf na Phoenix Open a poprvé od roku 2012, kdy ovládl U.S. Open, se dostal do nejlepší desítky.

Osmičkou je aktuálně Patrick Cantlay, devítkou je Xander Schauffele a až na desáté místo spadl Justin Rose. Ten nebyl v TOP 10 naposledy v roce 2017, nyní mu ale něco podobného hrozí.

Významný skok udělal taktéž Graeme McDowell, vítěz Saudi International. Ze 104. místa se posunul do TOP 50 na 47. pozici. Dodejme, že před rokem byl až na 262. místě. Od té chvíle ale uspěl na PGA i European Tour.

Poprvé od loňského triumfu na Pebble Beach slaví pozitivní posun i Phil Mickelson. Ten v Saúdské Arábii skončil dělený třetí a z 86. místa se posunul na dvaasedmdesáté. Tento týden se zároveň pokusí obhájit svůj titul na AT&T.