Stenson by bral návrat i bez diváků, v Ryder Cupu chce uzavřít svou kapitolu

PGA TOUR
Stenson by bral návrat i bez diváků, v Ryder Cupu chce uzavřít svou kapitolu

Henrik Stenson má pochybnosti o tom, že sezóna skutečně začne již v květnu. Podle něj by nebylo zcela nejhorší, kdyby se muselo hrát bez diváků. Pro SkySports News se rozvyprávěl i o Ryder Cupu. 


PGA Championship bylo přeplánováno na začátek srpna, podle Stensona ale ani toto datum nemusí být reálné. "Nemůžeme mít v San Franciscu major s tím, že polovina golfistů se tam ani nebude moci dostat kvůli cestovním omezením. To by negunfovalo," prohlásil pro SkySports News.

"Nedivil bych se, kdyby se zrušily i červnové turnaje. Momentálně existuje více otázek než odpovědí," domnívá se Švéd, který by uvítal i případné hraní turnajů bez diváků.

"Všichni se chceme vrátit ke hře a myslím si, že i když fanoušci nebudou moci sledovat turnaj osobně, chtějí vidět, jak se světový golf znovu hraje. A to z bezpečí a pohodlí svých domů. To je určitě druhá nejlepší alternativa," myslí si Stenson.

Zatímco ohledně léta optimistický není, o Ryder Cup se úplně neobává. Snad jen o nominaci do něj.

"Je to něco, na co je třeba se podívat. O tom není pochyb. Rozhodnutí, které se přijme, samozřejmě závisí na to, kdy se vrátíme do akce a zda vůbec. Není to snadné, ale jsem si jist, že vše bude zváženo," řekl dále hráč, který je momentálně těsně pod hranicí automatické kvalifikace na tento prestižní souboj mezi USA a Evropou.

Stenson startoval již na pěti Ryder Cupech. Třikrát se radoval z vítězství, předloni v Paříži byl fantastický a ve všech svých třech zápasech vybojoval vítězství. Na americké půdě se ale zatím radovat nemohl. To by chtěl právě letos změnit.

"Rád bych získal vítězství na venkovní půdě. To by uzavřelou mou kapitolu. Je to rozhodně těžší výzva. Současně ale vzhledem k charakteru Whistling Straits a k tomu, co bylo v této roční době mohlo přinést počasí, mám několik opravdu dobrých vibrací, pokud jdem o plusy pro evropský tým," dodal Stenson.