Spilková kartu na LPGA Tour neobhájila

Klára Spilková
Spilková kartu na LPGA Tour neobhájila

S největší pravděpodobností starty na americké Symetra Tour 2022, to je plán Kláry Spilkové po kvalifikačním turnaji o karty na LPGA.


„Zkusím ještě štěstí tady v USA,“ řekla profesionálka po druhé části Q-Series v Alabamě, kde nedosáhla na finální cut 4 pod par. Ten byl hranicí pro top 46 golfistek, nakonec postupujících na LPGA 2022. Již předtím měla česká hráčka jistotu karty právě na Symetra Tour.

Nejprve postoupila se skóre +1 přesně na ránu čtyřmi koly z první do druhé části Q-Series. V té se však nezačínalo znovu od nuly, ale započítávaly se výsledky z první fáze kvalifikace. Celkově za osm kol Klára zahrála +7 (73-74-68-72-71-76-72-75) a dělila se o konečné 70. místo.

„Mrzí mě, že to takhle dopadlo, ale zřejmě je v tom pro mě ještě nějaký další smysl,“ komentovala Klára výsledek na hřišti složeném z devítek Highlands – Marshwood v RTJ Higland Oaks v Alabamě.

Po Q-Series se Klára odhlásila z další kvalifikace, a sice finálové fáze turnaje o Ladies European Tour 2022, začínající 16. prosince ve Španělsku. „Potřebuji poslechnout své tělo i mysl a dát si pauzu,“ vysvětlila profesionálka.