Na Havaji odstartovali skvěle Smith, Cantlay či Rahm

PGA TOUR
Na Havaji odstartovali skvěle Smith, Cantlay či Rahm

Do turnaje šampionů nejlépe odstartoval Australan Cameron Smith, hned za ním se nacházejí světová jednička Jon Rahm či vítěz FedEx Cupu z uplynulé sezóny Patrick Cantlay.


Na druhé jamce si Cameron Smith připsal bogey, od té chvíle ale nechyboval, dvakrát zapsal eagle a za zmínku stojí především série čtyř "trojek" od třináctky do šestnáctky, která znamenala zisk pěti úderů.

Jen ránu ztrácí bezchybný Jon Rahm a také Patrick Cantlay, jenž po sto dnech vystřihl vynikající výkon i přes jednu chybičku hned na úvodní jamce. Cantlay zapsal podobnou sérii jako Smith, jen s tím rozdílem, že zaskóroval i na sedmnáctce.

I přes dvě bogey na úvod se na skóre -6 dostal Kevin Na, se svým famózním knírkem upsal šest ran i Erik van Rooyen. Skvělý úvod měl Viktor Hovland, po šesti jamkách hrál -4, v závěru kola se ale dostal do potíží. Na čtrnáctce zahrál double-bogey, ze špatné rány si ale vůbec nic nedělal. Hned vzápětí si navíc obě rány vzal zpět.

Nad par hrají zatím jen tři hráči, mezi nimi překvapivě i světová sedmička Justin Thomas. Čtyřikrát si Thomas dokázal zaskórovat, kromě tří bogey si ale připsal také nečekaný double na pětiparové devítce.