Woods bude hostit Genesis Invitational, očekává se silné startovní pole

PGA TOUR
Woods bude hostit Genesis Invitational, očekává se silné startovní pole

Tiger Woods bude v únoru příštího roku hostitelem turnaje Genesis Invitational. Tento turnaj získal od PGA Tour zvýšený statut a očekává se tak silné startovní pole. 


Tiger Woods bude hostitelem turnaje a zároveň se zavázal k tomu, že v únoru na tomto turnaji bude startovat. Právě v Riviera Country Clubu debutoval v roce 1992 jako šestnáctiletý amatér a v únoru se pokusí poprvé vyhrát tento turnaj, jenž byl dříve znám jako Genesis Open.

Od PGA Tour nicméně tento podnik získal zvýšený statut a může se těšit na několik výhod. Hrát se bude o 9,3 milionu dolarů (ještě loni se hrálo o 7,4 milionu dolarů) a vítěz dostane tříletou kartu na PGA Tour. Zároveň se také sníží počet hráčů. Již nebude startovat 144 hráčů, ale pouze 120.

Je ale zřejmé, že turnaj přitáhne daleko větší pozornost. Zvýšený status mají také Memorial Tournament a Arnold Palmer Invitational. "Je pro nás ctí být ve stejné kategorii jako Jack Nicklaus a Arnold Palmer. Jsou to legendy této hry. Chceme tak udělat všechny věci pro to, aby byl turnaj chválen," uvedl Woods.

Hrát se bude od 13. do 16. února v Pacific Palisades a Woods se pokusí při svém čtrnáctém turnajovém vystoupení v Los Angeles konečně získat titul.