Rahm odolal náporu Finaua a Wu a má sedmý titul

PGA TOUR
Rahm odolal náporu Finaua a Wu a má sedmý titul

Američané Brandon Wu a Tony Finau předvedli naprosto strhující finálové kolo, ani to jim ale nakonec na titul nestačilo. Ze sedmého triumfu se raduje Jon Rahm, jenž vedl od první rundy. 


Brandon Wu odehrál famózní víkend. Neudělal jedinou chybuu, včera zaznamenal šest birdie, jeden eagle a dostal se do hry o titul. Podobně hrál i Tony Finau, jenž chyboval o víkendu jen v sobotu na čtyřparové čtyřce.

Včera z toho byl stejný výkon jako u Wu a celkové skóre -16. Na něj se dostal také Kurt Kitayama, jenž vedl po první rundě. Ani on si ale podobně jako Wu první titul na PGA Tour nepřipsal.

I přes poměrně nudný víkend svůj sedmý triumf slaví Jon Rahm. Španělský golfista dělil vedení už po prvním kole, poté už vedl samostatně. A včera mu k prvenství stačilo třikrát zaskórovat. Dovolit si navíc mohl i docela obligátní chybu na čtyřparové desítce, kde bogey zapsal hned třikrát. 

Velké zklamání prožil Cameron Champ. Po třech birdie na úvodních sedmi jamkách ztrácel jediný úder na čelo. Na osmičce ale tragicky zachyboval a po triple-bogey se do boje o titul již nedostal.

Nejlepším domácím hráčem je podle očekávání Abraham Ancer, světová dvacítka. Ancer ale jistě myslel na vyšší umístění než je konečné dělené 42. místo. Nejpovedenější kolo prožil v sobotu, kdy i přes tři bogey zahrál kolo za -3.